Please assign a menu to the primary menu location under menu

EtenReviewsVoeding

Een paasbrunch met Matzes!

Bij een paasontbijt of paasbrunch mogen de Hollandia Matzes natuurlijk niet ontbreken. Deze zijn vroeger, bij ons thuis, altijd onderdeel van het paasontbijt geweest. Heerlijk zijn ze. Vooral met een lekkere laag boter en (basterd)suiker. Het liefst zoveel mogelijk.

Wij hadden dan meestal hele grote Matzes, maar je hebt blijkbaar nog veel meer verschillende soorten en maten. Wij hebben ze geproefd. Nola is gelukkig niet zo moeilijk met eten en is niet bang iets te proeven. Zij kon dus gezellig mee doen. Liam heeft er ook gezellig bij gezeten.

Als eerst de toastjes. Deze heb ik nog nooit gezien en lijken mij wel super lekker. Lekker voor ‘s avonds bij de borrel, of ‘s middags met wat zoetigheid. Er zitten maar nauwelijks calorieën in.

Wij gaan deze eens proeven met jam, appelstroop en pindakaas. Die met pindakaas en appelstroop zijn lekker gezond. Ik ben nu aan de lijn dus we doen er even geen suiker op. Eerlijk gezegd vind ik het nog een beetje gek om Nola letterlijk suiker te geven. Ze eet en drinkt namelijk nog heel veel “nietzoete” dingen. Maar dit bepaald iedereen voor zichzelf!

Ze kiest trouwens uit deze drie varianten wel voor het zoetste ;-). Een toast met jam er op.

Ze eet deze toastjes makkelijk op. Leuk om zo op tafel te zetten. Tv aan en thee met mini Matzes.

Ook heeft Matzes een “normaal” formaat. Dit is de middelgrootte. Je hebt van deze verschillende varianten. Namelijk naturel, volkoren en biologisch spelt. Die laatste is helemaal van deze tijd.

Nu gaan we eerst een Matze naturel uitproberen. Nola is een beetje eentonig haha. Ze kiest weer voor jam. Deze is voor kinderen makkelijk te eten. Ze zullen namelijk niet zo snel doormidden breken. Dat is Nola nu trouwens nog niet overkomen.


Dan hebben we nog de super grote Matzes. Dit zijn de echt en zoals je aan Nola haar gezicht ziet heeft ze er al helemaal zin in.

Verrassend genoeg kiest Nola voor jam ;-). Ik dacht dat dit misschien moeilijk zou eten voor zo een kleintje, maar nee wanneer ze hem vast heeft eet ze hem gemakkelijk op. Ik heb haar dus even geholpen met het vastpakken. Het ziet er super schattig uit hoe ze deze op eet.

Deze grote Matzes zijn er, net als de middelgrote, in verschillende varianten. Namelijk in naturel en volkoren. Helaas geen biologisch spelt.

De Matzes kan je ook lekker eten met een plakje kaas er op of smeerkaas, leverworst, een tomaatje en noem zo maar op. Er zitten echt heel erg weinig kcal in de Matzes en heel heel heel erg weinig zout. Je koopt al deze verschillende Matzes in de meeste supermarkten.

Tags : Pasen

Leave a Response