Please assign a menu to the primary menu location under menu

Het is weer bijna Pasen. Nu nog wat knutselen met de kids. Nola (1,5 jaar) en ik hebben samen paaseieren geknutseld voor in de paastak.

Wat wij hiervoor hebben gebruikt:

SAMSUNG CSC

Als eerst doe ik Nola een verfschort om (Hema of Ikea). Wij hebben een Stokke table top waar Nola altijd op knutselt maar je kan natuurlijk ook een placemat/tafelkleed/vuilniszakken of iets anders gebruiken.

Ik haal wat verf uit de potjes en leg dat op de table top. Je kan het ook op een bordje leggen. Ik doe drie kleuren. Als je alle kleuren doet dan kan het paasei bruin worden en dat is niet zo leuk. Het moet wel een vrolijk ei worden natuurlijk.

Nola is daarna lekker aan het verven zoals je op de foto bovenaan het artikel ziet. Ze vindt het erg leuk. Rond deze leeftijd zijn kinderen het meestal na tien minuten knutselen al zat. Dit is een klein werkje dus dit is makkelijk vol te houden voor de kinderen. Dit werkje kan je trouwens doen met alle leeftijden. Zoals ik al eerder heb gezegd zijn de meeste werkjes voor alle leeftijden alleen maakt een ouder kind het misschien iets spectaculairder dan een jonger kindje.

Nadat de verf op het paasei is opgedroogd plakken we stickers op het paasei. Dat vindt Nola altijd heel leuk om te doen. Ik had stickers bij de Hema gehaald.

SAMSUNG CSC

Zo en nu zijn ze af. Het werkje duurde ongeveer tien minuten en na de verf op was gedroogd misschien nog zo een vijf minuten. Dit is het resultaat:

SAMSUNG CSC

Deze heeft Nola helemaal zelf gemaakt. Zo leuk dat ze nu kan knutselen! We hebben er eentje cadeau gegeven aan Nola haar oma. Zij was er erg blij mee. Nola haar oma heeft namelijk altijd een paastak.

Veel plezier met dit werkje.

-X-

Annelon

Leave a Response