Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vandaag heeft Marieke een lekker recept voor ons. Een leuk gerecht voor de eerste en tweede paasdag.

 

Pasen komt eraan. Nog een paar nachtjes en onze kindjes mogen weer eitjes zoeken, waar met name wij dan van zullen smullen ;) Verder verhalen vertellen over de Paashaas, knutselen, samen brunchen en een heerlijke maaltijd voorbereiden. Voor dat diner, of bij de Paasbrunch heb ik een lekker idee!

Laatst maakte ik samen met Nylan ei-zalm-pannenkoekjes. Smullen was het! Nylan smulde vooral van de zalm, maar de koekjes vielen wel degelijk in de smaak. Ik heb ze rijk gevuld met spinazie en lenteui, plus uiteraard wat lekkere kruiden. Ze zijn vlug klaar en heel eenvoudig te bereiden.

Paas koken idee ei zalm spinazie verstopte groente lenteui pannenkoek zalm lekker smullen samen koken gezellig Pasen Nanny Annelon7

Dit zet je klaar:

 • Vijf flinke handen verse spinazie
 • Vijf volle eetlepels bloem
 • Drie eieren
 • Ong. 100 ml melk
 • Bakje boursin
 • Gerookte zalm
 • Wat kerrie, droge of verse bieslook en wat peper
 • Drie lenteuitjes heel fijn gesneden
 • Teentje knoflook, ook heel fijn gesneden

Paas koken idee ei zalm spinazie verstopte groente lenteui pannenkoek zalm lekker smullen samen koken gezellig Pasen Nanny Annelon2

En dit gaan wij doen:

 • Kook de spinazie in een klein laagje water. Vervolgens laat je dit goed uitlekken en snijdt je het heel fijn. Snijdt de lente uien ook heel fijn, net als de knoflook.
 • Meng de eieren, kruiden, melk en de bloem bij elkaar. Ik heb dit eerst met een vork losgeklopt, de bloem erbij gezeefd (zorgt voor wat minder klontjes) en daarna nog met de mixer (met één garde) door elkaar gemengd.
 • Meng de groente met het eimengsel.
 • Verwarm wat koolzaadolie of slaolie in de pan. Een klein laagje is voldoende. Zorg dat de pan goed heet is, en verlaag de temperatuur wanneer je met een beslaglepel een flinke lepel in de pan giet. Een klein pannenkoekje is voldoende. Bak deze aan beide kanten en bak het hele beslag op, zodat je een aantal pannenkoekjes hebt. Ik heb ongeveer 6 pannenkoeken gerekend met bovenstaande ingrediënten.

Paas koken idee ei zalm spinazie verstopte groente lenteui pannenkoek zalm lekker smullen samen koken gezellig Pasen Nanny Annelon

 • De pannenkoekjes besmeer je vervolgens met een laagje Boursin. En daarop leg je wat plakjes zalm en daarna smullen maar. Koud zijn de ei-koekjes ook heerlijk en eventueel kun je ze ook nog oprollen zodat je een soort wrap krijgt.

Paas koken idee ei zalm spinazie verstopte groente lenteui pannenkoek zalm lekker smullen samen koken gezellig Pasen Nanny Annelon4

Hebben jullie al leuke Paasideetjes? Wat maken jullie voor de Paasbrunch/ Paasdiner? Ik ben heel nieuwsgierig. Eetsmakelijk en vrolijk pasen!

Paas koken idee ei zalm spinazie verstopte groente lenteui pannenkoek zalm lekker smullen samen koken gezellig Pasen Nanny Annelon5

 

Het ei lijkt mij heerlijk alleen houd ik niet van Zalm. In plaats van de Zalm kan je dan natuurlijk iets anders doen zoals een vleesje, kaas of gewoon lekker zo. Het is dan alleen iets minder speciaal. Ow wacht, de Boursin niet te vergeten! Dat vind ik super lekker. Ik ga meteen vragen of ze dit gaat maken voor de paasbrunch, dan ga ik namelijk vragen of ze deze voor mij wil maken zonder de zalm haha.

Lekker dat Nylan zo van vis houdt. Maandag hebben wij paasbrunch met Marieke en Nylan. Als ze deze gemaakt heeft dan laat ik Nola deze zeker eten. Lekker gezond en het ziet er ook nog eens gezellig uit.

Zoals Marieke al vroeg: Hebben jullie leuke ideeen en wat voor gerechten gaan jullie maken met Pasen?

-X-

Annelon en Marieke

Leave a Response