Please assign a menu to the primary menu location under menu

Van de week hebben wij de luiers van de Lidl geprobeerd, de Toujours. Ik hoor er goede verhalen over en lees op fora ook veel tevreden berichten. Op de forum van luierinfo las ik alleen wel negatieve reacties. Ze zeggen dat deze “nieuwe” luiersoort van Lidl tegenvalt. De luier hiervoor was volgens hen goed maar de luier nu schijnt erg door te lekken doordat hij wat dunner is. Ik ga dit eens testen. De uitslag lees je verderop in het artikel.

Het valt mij als eerst op dat ze kwa vormgeving erg op de luiers van Pampers lijken. Dezelfde kleuren vooral. Zie hier een luier van Pampers en de afbeeldingen daaronder zie je de Toujours.

SAMSUNG CSC

Op de luiers van maat vijf staat een aapje in een luchtballon of twee uiltjes die samen wat drinken. Op de achterkant zie je een regenboog met een beertje. Heel leuk en schattig. Voor de afbeeldingen op de luiers zijn kinderen best gevoelig. Om Nola rustig te houden geef ik haar soms alvast een luier die ze dan even bekijkt. Soms speelt ze er dan ook nog “kiekeboe” mee. Maar goed hoe leuk Nola de afbeeldingen ook vindt, dat is niet een reden voor mij om een bepaald merk luiers te kopen of er zelfs een euro bovenop te gooien omdat de afbeeldingen op de luiers zo leuk zijn. Het is wel leuk meegenomen wanneer de afbeeldingen op de luier wel leuk zijn.

SAMSUNG CSC

De luiers gaan gemakkelijk aan. Het aan doen van luiers is tegenwoordig wel een hele strubbeling met Nola. Ik probeer haar zoveel mogelijk af te leiden maar dat lukt niet altijd. Tijdens zo een strubbeling heb ik de luier goed om kunnen doen. De luier zit goed bij Nola. Aan de bovenkant sluit hij goed en langs haar benen ook. Al vallen ze wel vrij groot vind ik.

SAMSUNG CSC

Bovenaan dit artikel lees je tegenstrijdige berichten over deze nieuwe luier van de Lidl. De kinderen zouden er veelal doorheen en ernaast lekken. Wij hebben het getest. Nola is niet door de luier heen gelekt. Ook ‘s nachts niet. Dat is wel één van de belangrijkste dingen van een goede luier.

 • Goed zitten
 • Ecologisch
 • Niet langs of door lekken
 • Geen geïrriteerd huidje achteraf

Deze punten zitten allemaal wel goed bij de luiers van Toujours. Ze zijn alleen niet ecologisch. Het enige minpuntje dat ik heb is dat de luiers, die ik net uit de verpakking heb gehaald en in mijn tas heb gestopt, in de luiertas verfrommelen. De luiers zitten bij mij in een apart vak bij de babydoekjes, verschoningsmatje en crème.

De luiers zijn €0,14 per stuk. Samen met de Europrofit en Bebino is dit de goedkoopste luier.

De luierbroekjes

SAMSUNG CSC

Naast deze luiers heb je ook luierbroekjes van maat vijf. Ik vind ze best handig! Ze gaan makkelijk aan en hier lekt Nola, net als bij de normale luier, niet doorheen.

De babydoekjes
Toujours heeft ook babydoekjes. Het eerste wat mijn vriend zegt is “wat ruiken deze doekjes lekker”. Daar ben ik het helemaal mee eens! Toujours heeft de normale babydoekjes en de Sensitive baby wipes. In de sensitive baby wipes zit natuurlijk geen alcohol en parfum. De doekjes zijn extra verzorgend. In één pak zitten 80 doekjes.

 • De normale babydoekjes zijn €1,19 en 1,49 cent per doekje
 • De sensitive baby wipes zijn €1,49 per pak en 1,86 cent per doekje

Net als de luiers zijn ze lekker goedkoop! Ze ruiken lekker, ze zijn niet te nat of te droog, ze vegen makkelijk de billetjes af en je kan ze gebruiken voor het hele lichaam.

Top doekjes en luiers. Al zijn de meningen over de luiers dus wat verdeeld.

-X-

Annelon

Tags : luiertest

3 Comments

 1. Kruidvat eigen er blijft toch goedkoper omdat je bij de jumbopakken twee voor 25 euro hebt. Ik heb maat 4 en er zitten er 86 in een pak. Dan is het even duur. Maar bij maat 1 t/m 3 zitten er meer in een pak en dat maakt het dus goedkoper.

  De aanbieding is het hele jaar door

  1. Hi Sigrid, Sorry ik zie nu pas jouw reactie! De Kruidvat luiers blijven inderdaad goedkoop door de aanbiedingen. De aanbieding is er niet altijd naar mijn ervaring. Ik heb het hier dus over de prijs per luier, maar ik snap je! Ik gebruik ook standaard Kruidvat en wacht altijd op die aanbieding waar jij het over hebt :-). X Annelon

 2. Ik, opa van een kleindochter van 16 maanden heb een klein stukje commentaar op de luier van maatje 5. Ze is een Antilliaanse en heeft wat grotere billen. Deze passen niet zo best in maatje 5, daar zouden ze rekening mee (gaan) moeten houden.
  Voor de rest is het een prima luier!

Leave a Response