Please assign a menu to the primary menu location under menu

Mijn moeder werkt op een basisschool. Ze vertelde over een collega van haar die heel leuk op het idee kwam een eierdopje te maken van een vaatdoekje. Die juf had van een vaatdoekje een kuikentje gemaakt en die aan de achterkant aan elkaar geniet zodat dit een eierdopje werd.

Ik kwam zo op het idee om meerdere dingetjes voor Pasen te maken met de vaatdoekjes. Zoals jullie misschien al wel weten houd ik niet van hele moeilijke knutselwerkjes en heb ik niet heel veel geduld met knutselen en koken. Daarom is dit weer een leuk en lekker makkelijk knutselwerkje.

3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijdWat heb je nodig:

 • Harder vaatdoekjes (Action)
 • Schaar
 • Pen
 • Eieren
 • Nietmachine (of hele stevige lijm)
 • Groen potlood
 • Stickers pasen! (Hema, Action)
 1. 3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-kuikenEen eierdopje met een kuikentje er op
  Als eerst begon ik aan het kuikentje. Ik heb het kuikentje van die juf nog nooit gezien. Ik bedacht me het kuikentje op een stuk gras te zetten en zo met het gras een eierdopje te vormen. Beetje gek uitgelegd maar kijk maar naar de afbeeldingen.3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-dubbel Ik heb hiervoor twee stukken vaatdoekjes gebruikt! Zo is die steviger. De twee vaatdoekjes leg ik op elkaar. Ik teken een kuiken met gras er omheen en kleur met een groen potlood het gras.3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-klaar
 2. Ik pak een ei en kijk zo waar ik het beste de twee kanten  van het gras aan elkaar kan nieten. Wanneer ik deze aan elkaar heb geniet plak ik een paar stickers (bloemen) op het gras. Dit moet natuurlijk niet maar dat vond ik leuk en kinderen denk ik ook. Klaar is het eierdopje!

 

Ik vind hem geweldig! Leuk voor het paasontbijt op school, bij de oppas, op het kinderdagverblijf of thuis!

 

Mandje voor bijvoorbeeld de eieren3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-knippen

 1. Ik knip een vierkant stuk uit een vaatdoekje. Een vaatdoek heeft vaak vier vierkanten op de oppervlakte van het vaatdoek. Eén zo een vierkant knip ik uit. Vervolgens knip ik net zoals op de afbeelding vier inhammen van ongeveer drie centimeter.
 2. 3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-versierenAls je de zijde hebt dan doe je de rechterkant van de inham op de linkerkant van de inham. Op de afbeelding van het mandje kan je dat wel zien.
 3. Deze niet ik aan elkaar vast. Als de kinderen wat ouder zijn dan kan je dit met naald en draad doen! Dat geeft een super leuk effect. Maar goed ik ben lekker makkelijk en doe dit met een nietje. Op de nietjes plak ik een sticker zodat je de nietjes niet goed ziet.

3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-mandje-afDe rest van het mandje kunnen de kinderen ook leuk versieren. Nu is het mandje klaar. Leuk om er bijvoorbeeld eieren in te doen, Matzes of broodjes! Ook chocolade paaseitjes en paasschuimpjes kan je er in doen en leuk op tafel zetten wanneer er visite komt.

 

Een paasmandje
Paasmandjes horen bij Pasen, vind ik. Met Pasen is één van de leuke activiteiten “Paaseieren zoeken”. Dit doen wij elk jaar bij mijn moeder. Hm ik moet voor Nola dan even een alternatief gaan verzinnen voor chocolade paaseieren. Maar goed even terug naar het knutselwerkje. Ook een paasmandje kan je knutselen van vaatdoekjes en stickers.

 1. Als eerst maak je net als het mandje hierboven een bakje maar dan met de inhammen wat groter dan drie centimeter. Ik knip een vierkant stuk uit een vaatdoekje. Een vaatdoek heeft vaak vier vierkanten op de oppervlakte van het vaatdoek. Eén zo een vierkant knip ik uit. Vervolgens knip ik net zoals op de afbeelding vier inhammen van vijf centimeter. Doordat je vijf centimeter doet wordt dieper en steviger wanneer de kindjes hem gaan dragen.2016-03-09 12.51.37
 2. Nu maak ik de hengsels waarmee je het mandje kan dragen. Wij hebben in dit pak ook twee roze vaatdoeken zitten, als je alleen maar gele vaatdoeken hebt dan doe je dit met een geel vaatdoekje. Ik knip twee stroken uit van zo een één centimeter breed en niet deze vast aan het mandje.
 3. Als laatst versier je het mandje met leuke stickers of wat dan ook. Ik heb stickers over de nietjes heen geplakt zodat je die lelijke nietjes niet meer ziet. Je kan het mandje natuurlijk ook verven of versieren met glitters etc.

Deze is ook leuk he!? Paasmandjes horen erbij en als de kinderen ze zelf gemaakt hebben is het nog leuker. Wee ene leuk werkje voor op school, het kinderdagverblijf, bij de oppas of thuis!

Een kuiken vingerpoppetje
Dit is vooral een leuk werkje voor kinderen vanaf een jaar of zes/zeven. Je werkt met dit knutselwerkje namelijk met naald en draad.3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-tekenen

 1. Als eerst teken je een lijfje en los daarvan de vleugels van het kuikentje. Je doet er nog een vaatdoekje achter omdat je namelijk twee lijfjes nodig hebt. Deze naai je straks aan elkaar.
 2. Vervolgens knip je deze alle drie uit.
 3. Je pakt je naald en draad (geel of rood is het leukste)3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-naaien
 4. Met naald en draad naai je de twee lijfjes aan elkaar vast. Tussendoor naai je rechts en links de vleugels er aan vast. Ik was dat een beetje vergeten en heb de vleugels achteraf er aan genaaid.Typisch wat voor mij.

Nu is hij af! Een leuk vingerpopje. Je kan natuurlijk ook een haas maken of een ander dier. Op school in de klas kan je dan een poppenshow opvoeren. Natuurlijk kan dit ook gewoon thuis, op het kinderdagverblijf of bij de oppas.

2016-03-09 12.52.41Nou dat waren de knutselwerkjes! Ik vind ze zelf heel leuk, heel makkelijk en ook budgetproof!

Wat vinden jullie van de knutselwerkjes? Hebben jullie weleens iets geknutseld van vaatdoekjes. Zo ja dan ben ik benieuwd! Laat het onder in de comments weten. 

-X-3-16-knutselen-pasen-eierdopje-mandje-schaaltje-vaatdoekje-stickers-benodigdheden-kleuter-peuters-basisschool-makkelijk-weinig-tijd-nietje-resultaat

Annelon

Leave a Response