Please assign a menu to the primary menu location under menu

OnderwegReviews

Review: Qibbel fietsstoeltje voor achterop

Een hele tijde geleden schreef ik een artikel over het Qibbel fietsstoeltje voor voorop de fiets. Nu heb ik ook het zitje voor achterop de fiets. Als nanny ben ik veel op pad met meerdere kinderen dus leek mij een stoeltje voor achterop de fiets ook wel handig. Het liefst wilde ik dan het zelfde soort met hetzelfde design.

SAMSUNG CSC

Toen we het stoeltje binnen hadden gingen Nola en ik hem meteen op de fiets monteren. Dit was vrij makkelijk. Ik heb dit gewoon gedaan met mijn gereedschapskistje van Ikea. Richard heeft later alleen nog de schroefjes aan gedraaid.

SAMSUNG CSC

Je kan kiezen tussen een bevestiging om je bagagedrager of frame. Ik koos voor een bevestiging om mijn frame want dat lijkt mij steviger en bij mijn fiets kan dit ook. Als je bijvoorbeeld een bakfiets hebt dan is de kans groot dat je voor een bevestiging om je bagagedrager moet gaan.

Als eerst bevestig je het frame onder het stoeltje zoals je hieronder op de foto ziet.

SAMSUNG CSC

Het blokje met de rode knop moet om je frame heen gemonteerd worden. Vervolgens gaat de bevestiging, die onder aan het stoeltje vast zit, met de pinnen in het blokje en draai je het blokje strakker vast.

SAMSUNG CSC

Dan zit het stoeltje er op! Onderin het stoeltje zie je een rode hendel. Als je deze uit trekt kan je de stoel in verschillende standen zetten en de hendel weer terug drukken. Op de foto hieronder zie je dat de hendel nog uitsteekt.

7-16-qibbel-fietszitje-fietsen-baby-kind-fietsstoeltje-achter-ligstand-liggen-slapen-regen-handig-bekleding-mooi-stevig-montage-monteren-nanny-moeder-amsterdam-nola

De kinderen kunnen er zo heerlijk in slapen. Ik vind dat echt ideaal aan dit fietsstoeltje! In het stoeltje zit een stevig harnas waar je, je kindje, in vast kan zetten. Je moet op drie knoppen drukken om hem open te krijgen. Dit is zodat je kindje zelf het harnas niet los kan krijgen.

7-16-qibbel-fietszitje-fietsen-baby-kind-fietsstoeltje-achter-ligstand-liggen-slapen-regen-handig-bekleding-mooi-stevig-montage-monteren-nanny-moeder-amsterdam-slapen

Rijden met de auto in het centrum van Amsterdam is niet te doen dus gaan wij eigenlijk altijd met de fiets. Ook als het regent. Je moet wel. De kinderen zijn dit al gewend. Het Qibbel fietsstoeltje is hier tegen bestemd. Als de bekleding van het zitje nat is veeg je de spetters er zo van af. Het water trekt niet in de bekleding. Super handig want dan krijgen de kinderen ook niet zulke natte billen :-).

7-16-qibbel-fietszitje-fietsen-baby-kind-fietsstoeltje-achter-ligstand-liggen-slapen-regen-handig-bekleding-mooi-stevig-montage-monteren-nanny-moeder-amsterdam-regent

Zoals je hier boven op de foto ziet blijft de onderkant van de gordel omhoog staan. Wanneer ik een kindje in het stoeltje zet gaat hij of zij niet op dat stukje van het harnas zitten. Super handig.

Op de website van Qibbel kan je voor je aankoop het stoeltje samenstellen. Dat is erg leuk want na het samenstellen krijg je ook een PDF met je wensenlijst. Daarin krijg je een duidelijk overzicht van de producten die je hebt gekozen.

Het Qibbel achterstoeltje is €119,-. Dat vind ik echt niet duur. Een mooie prijs voor zo een mooi en praktisch stoeltje.

Ik mag er een weg geven!!! Dit hoef je er alleen maar voor te doen:

-X-

Annelon

2 Comments

  1. Lijkt me een heel veilig stoeltje waar de kleine ook nog heerlijk in kan zitten.

Leave a Response