Please assign a menu to the primary menu location under menu

OnderwegReviewsVakantie

Review: Babyzen Yoyo plus

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-bagage-vliegtuigBij Babyjungle heb ik de Babyzen Yoyo plus opgehaald. Een hele handige buggy. Hij staat in mijn top 5 van kinderwagens. Het is een buggy, maar hij rijdt net als een kinderwagen, heel fijn dus.

Waar de Babyzen om bekend staat is dat hij heel klein opvouwbaar is. Zo klein opvouwbaar dat hij in je handbagage ruimte van het vliegtuig past. Hij is ook erg makkelijk in te klappen!

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-joolzVeel gezinnen in Amsterdam hebben een kleine hal en dus weinig ruimte voor een kinderwagen. Vergeleken met de meeste halletjes in Amsterdam is die van ons nog vrij ruim. Wij hebben er op dit moment een Joolz kinderwagen staan. De Babyzen Yoyo extra in de gang maakt niet uit omdat hij zo klein is! Wij willen namelijk wel de Joolz houden. De meeste ouders willen hun kinderwagen inwisselen voor een buggy. 2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-yoyoAls je je kinderwagen verkoopt en een buggy aanschaft dan zou ik zeker voor deze gaan. Hij is vrij prijzig maar vergeleken met een kinderwagen zoals de Joolz ben je maar weinig kwijt. Ik heb zelf een hekel aan buggy’s, ze sturen vaak irritant, ze gaan moeilijk drempeltjes op en af en weinig ruimte voor boodschappen. Deze is daarentegen super! Aan deze heb ik dus geen hekel ;-). Ik vind het eigenlijk zonde om het een buggy te noemen. 2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-gordels-harnasZoals je ziet hebben wij zonder de Joolz kinderwagen echt veel ruimte over. De Babyzen kan ik zelfs in de hal op- en inklappen.

Nola zit er goed in. Ik moest even goed kijken hoe ik het harnas vast kreeg maar je moet het even door hebben. Het is een beetje net als een autogordel. De riempjes kan je verstellen en je kan er een voetenzak in doen. Deze heb je ook van het merk Babyzen in dezelfde kleur. Ook heb je regenhoezen.

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-kapDe kap van de Babyzen buggy is lekker groot, hij gaat over het hele hoofdje en bovenlijfje heen.

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-kijkenIn de kap zit ook een soort van plastic raampje zodat je je kindje kan zien. Dat vind ik altijd erg fijn.

Het boodschappenmandje is net wat groter dan die van een normale buggy. Dat is fijn, maar nog klein voor mij:-P.

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-verstellen De buggy kan in alle standen, van lig naar zit. Je kan deze namelijk instellen door het touw achter de zitting aan te snoeren. Super handig en dit gaat ook erg soepel. Wanneer je kindje zittend in slaap is gevallen kan je dan tenminste voorzichtig de zitting in de lig-stand brengen. Niet door vervelende klikken waardoor hij of zij wakker wordt.

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-liggen

Nola ligt er in ieder geval heel prettig in. Ik zelf zou het wel heel fijn vinden om er een voetenzak en regenhoes bij te hebben. Vooral hier in Nederland is het klimaat zo verschillend, regent het vaak en is het koud. De voetenzak is €99,- en kan je overigens ook bestellen bij Babyjungle en de regenhoes is €25,-.

Op de Babyzen Yoyo plus kan je ook een autostoeltje zetten met de bijbehorende adapters. Deze autostoeladapters moet je er apart bij kopen. Op de gewone Babyzen Yoyo kan dat niet.

2-16-babyzen-yoyo-buggy-wagen-kinderwagen-stroller-heel-klein-opvouwbaar-vliegtuig-handbagage-handig-vakantie-amsterdam-hal-gang-voetsteun2016-02-02 10.07.35Er zit ook een voetensteun op de Babyzen, maar daar kom Nola nog lang niet bij ;-). Deze buggy is trouwens wel voor baby’s vanaf 6 maanden. Als je zo een kleintje vervoerd in de Babyzen Yoyo dan zou ik al helemaal een voetenzak erbij kopen!

Je kan de buggy makkelijk meenemen, er zit namelijk een schouderband aan. Het stuur van de Babyzen is niet net als de standaard buggy (irritant duwen, het is gewoon een boog net als bij een kinderwagen. Zie hier maar eens hoe makkelijk de Babyzen rijdt.


De Babyzen Yoyo plus is €389,- en heb je in meerdere kleuren. Je hebt de Babyzen Yoyo plus in combinatie met een reiswieg. Die is €579,-. Die kan dus ook heel klein ingeklapt worden en je kan hem dan gebruiken vanaf pasgeboren.

Dit is echt een topbuggy! Je betaald er wel flink wat voor, maar het is zeker het geld waard. Vooral als je je kinderwagen er voor inruilt.

-X-

Annelon

Leave a Response