Please assign a menu to the primary menu location under menu

Jammie, koekjes. Dat klinkt bij mij altijd goed haha. Nou ik ben benieuwd.

Wat is er nu leuker dan koekjes op je bord als avondeten, dat is toch een super goed idee? Uiteraard wel alleen als die koekjes gezond zijn, en lekker voedzaam en vol van smaak. Bij deze geef ik jullie hiervoor een leuk ideetje, namelijk: kerriekoekies en chili-loempiaatjes!kerrie - koekjes - marieke - recepten - nanny annelon - kinderen helpen mee in de keuken - lekker eten - gezond - voedzaam - makkelijk - aantrekkelijk eten

Beide boordevol groente, in de oven bereid (en dus niet zo vet als de loempia die wij kennen), super smaakvol en uiteraard onwijs lekker. Bovendien heel leuk te bereiden samen met je kinderen. Het is wel even een karweitje en omdat ze zo lekker zijn, zullen ze zo op zijn, maar een erg leuk werkje voor een regenachtige zondag middag en avond :)

Hoe gaat wij dit doen? Je hebt voor beide dezelfde basis nodig, en dat is:

 • filodeeg
 • wat gesmolten roomboter
 • wortel geraspt
 • alfalfa
 • courgette (gesneden in hele kleine blokjes)
 • knoflook
 • rode ui
 • kippendij (ong. 200 a 300 gram voldoende) in hele kleine stukjes gesneden
 • wat zout en peper (maar kun je weg laten)
 • kerriepoeder
 • chilisaus (milde variant voor de kids of pittig voor de ouders)kerrie - koekjes - marieke - recepten - nanny annelon - kinderen helpen mee in de keuken - lekker eten - gezond - voedzaam - makkelijk - aantrekkelijk eten3

En dan:

Braad in wat olie de kippenstukjes (dus hele kleine stukjes) met wat zout en peper. Voeg hierbij de fijngesneden knoflook en rode ui toe. Ondertussen snijdt je de courgette in kleine stukjes. Wanneer dit klaar is kunnen de kids aan de slag. Laat hen in een grote kom de gebraden kipstukjes (ong. 150 gram), courgette (halve courgette), alfalfa (flinke hand), wortel (flinke hand) door elkaar roeren. Na het toevoegen van drie theelepels kerriepoeder nogmaals goed door elkaar mengen.

Het filodeeg ondertussen klaar leggen zodat de kids kunnen rollen. Ik verspreidde ongeveer 3 a 4 laagjes filodeeg op elkaar (ik kocht een pak waar er 2 x 8 op elkaar lagen). Het deeg moet goed ontdooit zijn. Je hebt dan een groot vierkant welke je in vieren verdeeld, dus vier kleinere vierkantjes. Deze smeer je met een kwastje in met wat gesmolten roomboter.

Op elk vierkantje kunnen de kinderen een eetlepel van het kip- groente mengsel leggen en daarna vouw je het vierkant dubbel zodat het een driehoekje wordt. (zie de foto) De zijkanten even dichtknijpen en eventueel met nog wat boter dichtplakken.

Voor de chili-variant verander je de kerriepoeder in wat chilisaus. Je maakt kerrie - koekjes - marieke - recepten - nanny annelon - kinderen helpen mee in de keuken - lekker eten - gezond - voedzaam - makkelijk - aantrekkelijk eten4het mengsel dan nogmaals met dezelfde ingredienten (tweede helft van de courgette, overige kip, en weer twee handen alfalfa en wortel). Je kunt er nu voor kiezen de vierkantjes niet dubbel te vouwen maar te rollen, zodat er mini loempiaatjes ontstaan.

Uiteraard is het leuk om verschillende vormen te maken, laat de kinderen maar creatief zijn. Het is belangrijk dat de groente goed bedekt zijn met filodeeg, maar verder zijn er meer mogelijkheden. Ik maakte voor man lief en mij nog een grotere loempia, en vouwde er ook nog bloem-pakketjes van. (zie foto)

Hebben jullie leuke ideetjes voor recepten met blader,- of filodeeg? Super nieuwsgierig. kerrie - koekjes - marieke - recepten - nanny annelon - kinderen helpen mee in de keuken - lekker eten - gezond - voedzaam - makkelijk - aantrekkelijk eten5

Eetsmakelijk! En tot volgende week :)

 

Dit weekend is Marieke jarig. Ik hoorde dat ze deze dan gaat maken. Ik ben natuurlijk aanwezig op haar verjaardag en ga de koekjes dan eens proeven. Ik ben zelf niet echt gek op kip maar misschien vind ik kippendij en de manier waarop deze kip is bereid wel lekker. Ik ben benieuwd.

-X-

Annelon & Marieke

Leave a Response