Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenLeuk kraamcadeauReviewsSpeelgoed

Review: Puzzelboek “Nijntje logeert bij opa en oma”

Van uitgeverij Mercis kregen wij het Nijntje puzzelboek. Het boek heet “Nijntje logeert bij opa en oma”. Wij zijn fan van puzzelboeken. Nola en Liam vinden het beide erg leuk om te puzzelen. Puzzels in boeken zijn extra makkelijk mee nemen, want de puzzels zitten vrij strak aan de bladzijdes vast.

Het gaat uiteraard over Nijntje die gaat logeren bij haar opa en oma. Dat doen Nola en Liam ook regelmatig dus kunnen we er veel over praten tijdens het lezen en puzzelen.

Op elke bladzijde staat iets wat Nijntje meeneemt of gaat doen. Zoals haar beer die ze meeneemt.

Wij lezen het boek en tegelijkertijd vertellen we het verhaaltje. Liam is 1,5 jaar dus vindt het nog wat moeilijk. Nola kan het al erg goed. Ze helpt Liam ook zo lief.

Op elke bladzijde zit dus een puzzel met een open hoekje. Vanuit dat hoekje kan je gemakkelijk de puzzelstukjes eruit pulken.

Ik vind Nijntje altijd erg leuk en ook vooral pedagogisch verantwoord. Het zijn vrij korte zinnen en de plaatjes geven niet teveel prikkels af.

Het puzzelboek is €12,50. Niet duur met een puzzelelement erin. Leuk als cadeautje voor kinderen, maar ook voor opa’s en oma’s.

Tags : boekspeelgoed

Leave a Response