Please assign a menu to the primary menu location under menu

peuter-ontbijt-havermout-havermoutpap-moeder-blog-ontbijt-gezond-1-jaar-baby-eten-silly-billy-slabNola is 1 jaar dus mag al heel veel eten en drinken. Ze mag nu ook gewone melk drinken en mag honing. Ik ga jullie in dit artikel vertellen wat Nola allemaal te eten krijgt. Natuurlijk verschilt dit per dag. In dit artikel schrijf ik over een dag wanneer we vrij zijn, maar ook dan verschilt dit :-). Misschien inspireert dit jullie voor jullie kindje.

Ontbijt
Nola krijgt soms nog lekker een fles bij ons in bed. Dit is meestal rond 7 uur. Ze krijgt dan gewoon 180 ml met 5 schepjes voeding van het Kruidvat. 1 schepje minder dus, normaal doe je 6 schepjes voeding bij 180 ml water.

Als ze geen fles op heeft dan geven we haar meestal havermoutpap met gewone melk. In het weekend krijgt ze ook nog weleens een broodje pindakaas.

12-15-babyhapjes-vier-maanden-wat-nu-welke-voeding-wat-mag-niet-honing-melk-groente-fruit-hoe-baby-newborn-wipstoel-moeder-mama-nanny-amsterdam-banaanMiddageten
‘s Middags eet Nola een broodje. Als we haar een keer verwennen dan geven we haar een kleine krentenbol. Op het kinderdagverblijf eet ze ‘s middags altijd warm. Dit vind ik eigenlijk veel beter maar dat lukt ons niet op de vrije dagen. ‘s Avonds samen eten is ook veel gezelliger :-). Ze eet ook gewoon met de pot mee dus twee keer koken is te veel werk voor ons.

Tussendoortjes
Het klinkt heel ideaal en te perfect, maar Nola eet echt stukken paprika en tomaat weg met soms een cracotte. Ook vind ze mandarijn en appel lekker. Als we haar een keer verwennen dan krijgt ze een banaan. Dat vindt ze het allerlekkerst.

2016-01-08 20.51.30Avondeten
Nola eet ‘s avonds gewoon met ons mee. We geven haar alleen geen sausen zoals chilisaus, mayonaise en curry. We willen haar gewoon puur de groente enz. laten proeven en haar daaraan gewend laten worden. Soms krijgt ze wel een pasta saus, maar dat ook niet altijd. Groente, vlees en pasta vindt ze ook lekker en dan kan ze ook lekker zelf eten :-).

Toetje
Na het eten krijgt ze ongeveer 110 ml yoghurt zonder iets er in. Geen zoetstoffen dus. Ze krijgt 110 ml omdat yoghurt niet een hongerstiller moet zijn. Ook doen we dat omdat Nola anders maar door blijft eten.

Na het avondeten krijgt Nola niks meer. Ze eet nu overdag genoeg. Als ze een keer niet lekker is en ze eet overdag nauwelijks dan krijgt ze een fles.

-X-

Annelon

Leave a Response