Please assign a menu to the primary menu location under menu

Erop uitSpeeltuinen

Speeltuin in Amsterdam de Wittenburgerstraat

8-15-speeltuin-amsterdam-wittenburgerstraat-baby-kinderen-peuters-kleuters-bakfiets-nanny-moeder Een maandje geleden hebben we een nieuwe speeltuin ontdekt in Amsterdam. Deze is echt heel leuk. Het is een hele grote speeltuin.

Spreek bij deze speeltuin goed af waar de kinderen, op het moment, mogen spelen. Ga met ze mee naar elk stukje speeltuin, zo houd je het overzicht.

We gaan met de bakfiets richting een speeltuin. In Amsterdam scheelt8-15-speeltuin-amsterdam-wittenburgerstraat-baby-kinderen-peuters-kleuters-bakfiets-nanny-moeder-kabelbaan-speeltoestel-route-kaart het heel veel tijd als je met de fiets ergens naar toe kan gaan. Het is vanaf het Waterlooplein 10 minuten fietsen.

Eenmaal aangekomen bij de speeltuin willen de jongens zo snel mogelijk van de fiets af getild worden. Ze zien als eerste een graafmachine in het zand staan. Het zijn echte mannen, fan van grote 8-15-speeltuin-amsterdam-wittenburgerstraat-baby-kinderen-peuters-kleuters-bakfiets-nanny-moeder-graafmachineauto’s, graafmachines en meerdere werkvoertuigen. De graafmachine in deze speeltuin is alleen iets te groot voor de jongens en ze kunnen niet zelfstandig ermee graven. Ik heb deze middag dus veel op de graafmachine gezeten met de jongens ;-).

In deze speeltuin kunnen de kinderen verder goed zelfstandig spelen, al is het natuurlijk leuker om met z’n alle te spelen, daar ben ik tenslotte een nanny voor.

Ik spreek altijd af met de jongens dat ze van een glijbaan alleen maar mogen glijden en niet omhoog lopen. Dit voorkomt ongelukken en ruzies wanneer kinderen bovenaan een glijbaan klaar zitten om te glijden.

In deze speeltuin hebben ze een hele grote kabelbaan. 8-15-speeltuin-amsterdam-wittenburgerstraat-baby-kinderen-peuters-kleuters-bakfiets-nanny-moeder-speeltoestel-kabelbaanDeze zit soms wel op slot, vrijwilligers die op bepaalde tijdstippen aanwezig zijn hebben de sleutel van dit slot.

Kinderen leren en ontwikkelen in speeltuintjes. Ook hebben ze natuurlijk heel veel plezier en lol. Ze zijn lekker in de buitenlucht, dat is gezond. Op het gebied van ontwikkelingen leren ze in deze speeltuin, schommelen, klimmen, conditie opbouwen, balanceren, creatief nadenken hoe ze ergens bij komen en uit bepaalde situaties komen. Het zand is goed voor de sensomotorische ontwikkeling en met andere kinderen spelen is goed voor de sociale ontwikkeling. Ze leren confrontaties aan gaan met kinderen en samen delen. Een speeltuin is heel goed voor kinderen!

Ik kom uit een dorp, Zeewolde. Hier vroegen ze vaak aan 8-15-speeltuin-amsterdam-wittenburgerstraat-baby-kinderen-peuters-kleuters-bakfiets-nanny-moeder-wip-wapmij “woon je niet liever in een dorp met kinderen? Het is zo druk in de stad en ze kunnen nergens spelen”.

In Amsterdam is het druk, maar je hebt net als in een dorp ook rustige woonwijken, kinderen kunnen daar gewoon buiten spelen. Net als in een dorp ga je de eerste vijf jaar mee naar buiten. Je hebt in Amsterdam net als in een dorp zelf de keuze waar en hoe hoog je gaat wonen.

Als je eens in Amsterdam bent, bezoek dan een leuke speeltuin. Ik weet bijna zeker dat je zulke grote speeltuinen niet in elk dorp hebt.

-X-

Annelon

 

 

 

 

Leave a Response