Please assign a menu to the primary menu location under menu

De meeste kindjes hebben lekkere bolle voetjes met lekker veel babyvet :-).Nola heeft erg smalle en kleine voeten. Dat wisten we wel maar dat merkte wij al helemaal tijdens het uitzoeken van een paar goede schoenen.

Nola haar eerste schoentjes waren van Shoesme. De babyproof schoentjes. Deze zijn flexibel en vormen goed om de voet. Ze kon toen nog maar net achter een wagentje lopen.

Nu kan Nola echt al goed lopen. Wanneer kinderen minimaal 6 weken goed lopen mogen ze platte harde zolen. Wij gingen op zoek. Eerst dacht ik dacht ik dat dan de Shoesme schoenen goed zouden moeten zitten. Deze hebben we maar besteld. Ze waren veel te breed waardoor het piposchoenen lijken. Dat is dus niet goed. De neus is dan veel breder dan de rest van de schoen omdat de smalle voeten de schoenen niet opvullen.

Het is belangrijk goede schoenen te hebben. Dat is goed voor de voeten en je betaald er immers ook voor. Je betaald er veel voor!

De Shoesme schoentjes hebben we geretourneerd. We zijn op aanraden van een vriendin naar de winkel Stap voor stap in Amersfoort gegaan. Ook in deze kinderschoenenwinkel constateerde wij dat ze te groot zijn. We hebben twee andere schoenen geprobeerd. De Develab schoenen en de Twins. Deze zaten als gegoten. Ze heeft nu maat 21. Meestal hebben kinderen van rond de 18 maanden maat 22.

5-16-smalle-voeten-tips-devalab-shoesme-twins-schoenen-kinderen-baby-veters-rits-sluiting-eerste-schoentjes-tip-maat-leeftijd-platte-harde-zolen-wanneeraan

Heeft je kindje smalle voeten dan moet je dus de Twins en Develab schoentjes proberen :-)! Op internet kon ik zelf geen tips vinden wat betreft het kopen van de eerste schoenen met je kindje die smalle voeten heeft.

5-16-smalle-voeten-tips-devalab-shoesme-twins-schoenen-kinderen-baby-veters-rits-sluiting-eerste-schoentjes-tip-maat-leeftijd-platte-harde-zolen-wanneer-schuin

De schoenen zijn helaas wel rond de €80,-. Dat is erg duur maar wij vinden echt dat ze goede schoenen nodig heeft. Wanneer je dit niet kan betalen snap ik dat je niet anders kan dan de schoentjes tweedehands of bij H&M en Zara te kopen. Als je dit wel kan betalen dan geef ik je het advies om minimaal één paar goede (dus dure) schoenen te hebben voor je kindje. Bij kinderschoenenwinkels heb je alleen maar schoenen in deze prijscategorie. Het is dus echt niet dat ik persee merkschoenen wil.

We hebben gekozen voor de Devalab schoenen. We vonden de kleur mooier. De Twins schoenen waren ook €20,- duurder, namelijk €100,-.

De keuze uit schoenen voor kinderen met smalle voeten is vrij beperkt maar ze zijn er wel. Wij wilde bijvoorbeeld een leuke effe kleur schoenen maar die hadden ze niet dus hebben wij voor deze gekozen. Deze passen alleen niet zo mooi bij een broek met een drukke print (vind ik).

Ik vind ze wel heel erg mooi en stoer. Ook handig dat er een rits aan de zijkant zit. We hoeven nu niet elke keer haar veters los en vast te maken.

5-16-smalle-voeten-tips-devalab-shoesme-twins-schoenen-kinderen-baby-veters-rits-sluiting-eerste-schoentjes-tip-maat-leeftijd-platte-harde-zolen-wanneer-rits

Naast deze goede maar ook dure schoenen hebben wij ook H&M en Zara schoenen hoor maar die doen we minder vaak aan en zijn gewoon voor de leuk.

Wat vinden jullie van haar nieuwe schoenen? Succes met het aanschaffen van de eerste schoentjes!

-X-

Annelon

 

3 Comments

 1. Wat fijn dat je een goed merk gevonden hebt!
  Mijn nannie kindje heeft ook smalle voetjes en ik ken dit probleem. We komen ook vaak uit bij Franse merken omdat die vaker geschrikt zijn voor kindjes met smalle voetjes. Maar het blijft altijd weer een zoektocht naar de juiste schoenen!
  We gaan heel vaak naar de kinderschoenen winkel Meys&co in Amsterdam. Daar slagen we ook niet altijd maar heel vriendelijk en goed personeel. Ze vertellen eerlijk als het niet goed is, zijn niet er op uit je iets aan te smeren en dat is heel fijn!

  Hele leuke schoenen die van Nola trouwens! En idd een paar goede schoenen is echt een must voor die kleine voetjes die zich nog volop ontwikkelen.

  1. Ja leuk zijn ze he!? Ja ik wilde daar op jouw aanraden okk naartoe maar toen waren ze dicht. Omdat wij iets konden combineren met de schoenenwinkel in Amersfoort zijn wij daar naartoe gegaan. Volgende keer dan ook maar eens gaan kijken bij Meys en co.

 2. Hey!
  Wij hebben een dochtertje van 3,5 met smalle voeten, idd twins en develab kenden we al. Je hebt ook muyters bij ziengs, shoesme af en toe smallere modellen en bij scapino het merk groot wat met een extra zooltje hier ook goed zit. Verder bunnies ( let op: valt vaak kleiner) en red rags bij o moda hoop dat je er wat aan hebt, t is soms erg ingewikkeld!

Leave a Response