Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviewsSpeelgoedSpelletjes

Review: Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden

Nola is nu bijna twee en is al heel gezellig aan het kletsen. Ik moet zeggen dat ik haar meestal wel begrijp en versta maar niet altijd. Ik vind dit echt een leuke periode.

Van Mercis ontving ik een leuk “spelletje” en boek namelijk “Nijntje oefent moeilijke woorden en werkwoorden”. Deze woorden zijn meer iets voor een kind van 2,5 jaar maar met Nola van bijna twee jaar vind ik het ook al heel leuk om te doen. Van een appelboom maakte ik bijvoorbeeld gewoon een boom om zo de woorden wat minder moeilijk te maken voor haar. De werkwoorden zijn nog het moeilijkst voor haar. Douchen, eten en kleuren kent ze bijvoorbeeld al wel.

9-16-nanny-moeder-annelon-mama-mamblog-nijntje-mercis-oefent-moeilijke-woorden-spelletje-2-jaar-15-een-meisje-opruimen

Naast dit spelletje hebben we ook het boek. Wij zoeken dan samen het juiste plaatje van het spelletje bij het plaatje in het boek. Dit hebben wij zelf verzonnen. Het boek is heel stevig door de dik kartonnen bladzijden. Van het woord hondenhok maakte ik trouwens “huis”.

9-16-nanny-moeder-annelon-mama-mamblog-nijntje-mercis-oefent-moeilijke-woorden-spelletje-2-jaar-15-een-meisje-huis

Bij sommige kaartje gingen wij een liedje zingen. Zo onthoud ze het misschien beter. We zongen bijvoorbeeld een liedje bij:

  • Olifant: Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los…
  • Papegaai: Papegaaitje leef je nog iejadeeja….
  • Slapen: Slaap kindje slaap daar buiten loopt een schaap…

Het is super leuk om er zo achter te komen wat ze eigenlijk allemaal al kan zeggen. Ik had bijvoorbeeld nog niet verwacht dat ze het woord “olifant” al uit kon spreken.

9-16-nanny-moeder-annelon-mama-mamblog-nijntje-mercis-oefent-moeilijke-woorden-spelletje-2-jaar-15-een-meisje-kaartjes-werkwoorden

Nola is gek op Nijntje. Nijntje is heel duidelijk getekend en alles in de primaire kleuren. Dat maakt het voor de kinderen overzichtelijk waardoor ze sneller het woord onthouden en opnoemen. Ze zijn niet afgeleid door allerlei drukke figuren en kleuren er om heen.

9-16-nanny-moeder-annelon-mama-mamblog-nijntje-mercis-oefent-moeilijke-woorden-spelletje-2-jaar-15-een-meisje-werkwoorden

Nola en ik vinden dit beide een leuk spel. Heel educatief ook. Echt een aanrader als cadeau voor Sinterklaas, kerst, een verjaardag en natuurlijk om gewoon zomaar te kopen. Ook een echte aanrader voor de kinderopvang en Gastouders.

Het spelletje is €19,95 en het boek is €8,50. Het spelletje is een beetje prijzig maar wel dubbel en dwars waard. Het boek is daarentegen vrij goedkoop.

-X-

Annelon

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

 

 

1 Comment

Leave a Response