Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

De lievelingsdieren van Nijntje!

Wij zijn dol op Nijntje en op kartonboekjes. Dit is er weer een; De lievelingsdieren van Nijntje. Wanneer Liam kartonboekjes leest hoeven we minder goed op te letten of deze kapot gaan en voor Liam is het makkelijker lezen doordat de bladzijdes extra dik zijn.

De titel van het boekje zegt het al; in dit boekje komen allerlei dieren voor. Hierboven op de foto kan je door de tabbladen al zien welke dieren er onder andere in dit boekje voorkomen. Namelijk de olifant, het schaap, de kip, de leeuw, de vis en het eendje. Op de achterkant van de tabbladen staan ook nog dieren.

Liam vindt uiteraard de leeuw het leukste. Komt ook door mijn reactie wanneer hij gaat brullen als een leeuw ;-). Ik ga mij dan altijd verstoppen en dan ligt hij in een deuk.

De tabbladen voegen een extra leuk element toe aan het boekje. Liam vindt het leuk om op deze manier het boekje te openen. Goed voor de motoriek ook.

Maar goed, zoals je al ziet gaat het bijvoorbeeld over de geluiden die de dieren maken, maar ook staan er vragen in zoals “Hoi kip waar ga jij naartoe?”. Door deze vragen kan je de fantasie van je kind op zijn vrije beloop laten.

Er staan in dit boekje alleen duidelijke plaatjes van de dieren en verder niks. De eenvoud is ook iets waar Nijntje om bekend staat. Geen afleiding van de vragen en het onderwerp. Dat is wat ik persoonlijk zo leuk vind aan Nijntje en ik denk de kinderen onbewust ook!

Dit kartonboekje van Nijntje is €11,95. Prima prijs voor zo een leuk boek. Sinterklaas komt er bijna aan; echt een cadeautip voor baby’s en dreumesen. Ik vind hem zelf al leuk als kraamcadeau zoals ik weleens vaker zeg bij boekjes. Zelf vond ik het heel leuk om boekjes te krijgen.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Leave a Response