Please assign a menu to the primary menu location under menu

Yeah, eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen. We verwachten een tweede kindje, ik ben zwanger. We zijn ontzettend blij. Wij hebben de luxe dat het heel erg snel raak is, maar dat is niet vanzelfsprekend. Bij Nola waren wij ook meteen zwanger. We besloten dat we graag nog een tweede kindje wilde en na twee weken was de test positief. We waren ontzettend blij maar het was nog zo vroeg. Twee weken zwanger plus nog twee extra weken maakt dat ik vier weken zwanger was. Als je zwanger bent krijg je namelijk twee weken cadeau. Het is namelijk zo dat je na je verwachte ongesteldheid pas kan weten of je zwanger bent. Dit komt door het HGC-hormoon. Ze rekenen dan vanaf de laatste dag dat je echt ongesteld was en meestal zijn dat dan twee extra weken op dat je daadwerkelijk zwanger bent.

5-16-zwangerschap-maand-1-eerste-trimester-kinderen-baby-broertje-zusje-bekend-maken-bekendmaking-vertellen-familie-ouders-onthullen-laten-zien-zwanger-tips-tekst-zwangerschapstest

Familie vertellen
We hebben het meteen de familie verteld. Nola kreeg een leuk rompertje aan met de tekst “Ik heb de ooievaar opgebeld en een broertje of zusje besteld” en een vestje er over. Terwijl we op visite waren vroegen we iemand even het vestje van Nola uit te doen “omdat het zo warm was”. De reacties waren ontzettend leuk. Iedereen was blij en helemaal happy. We wilde het graag al vertellen op een leuke manier want ik zou toch mijn mond niet kunnen houden en als het mis gaat vind ik het ook fijn dat zij het weten.

5-16-zwangerschap-maand-1-eerste-trimester-kinderen-baby-broertje-zusje-bekend-maken-bekendmaking-vertellen-familie-ouders-onthullen-laten-zien-zwanger-tips

Echo’s
Met zeven en tien weken hebben we een echo gehad. Ik heb een medische indicatie dus loop bij de verloskundige in het ziekenhuis. Helemaal prima want dan krijg ik lekker veel echo’s ;-). Met zeven weken hadden we de eerste echo, een inwendige echo was dit. Ik zag al meteen het hartje! Deze echo zag er helemaal goed uit.

Met tien weken hadden we weer een echo en ook deze zag er goed uit. Alles zat er op en er aan. Hij of zij was al druk aan het bewegen tijdens de echo en ik zag ook echt armpjes en beentjes. Heel leuk om te zien. Nola was wat rustiger, haar zag ik niet al in dit stadium zoveel bewegen. Na deze tien weken echo was ik veel zekerder. Daarvoor was ik nog weleens bang dat het mis zou gaan. Juist omdat het bij Nola allemaal zo goed ging.

6-16-echo-10-weken-tien-compleet-armpjes-beentjes-blog-nanny-annelon-zwanger-twee-maanden-amsterdam-symptomen

Verschil in zwangerschappen
Het is nu al een hele ander zwangerschap dan de zwangerschap van Nola. Rond 5/6 weken werd ik ontzettend misselijk.  Bij Nola was ik tot 20 weken super misselijk en nu ben ik na 10 weken niet meer misselijk maar alleen heel erg moe vergeleken met de zwangerschap van Nola. Ik ruik wel alles heel erg sterk net als bij Nola. Mijn darmen zijn ontzettend opgezet en ik heb nu al een buik die ik bij Nola had met ongeveer 16 weken. Leuk maar ook gek. Ik was een beetje onzeker in het begin omdat mensen natuurlijk dachten dat ik gewoon van mezelf dikker was geworden. Maar goed ik heb nu een mooi zwanger buikje en ben er trots op. Vooral nu we zeker zijn dat het hartje klopt en het kindje het goed doet. Iedereen mag het weten!

Daarnaast heb ik ook vaak steken onderin mijn buik. Vooral wanneer ik moet hoesten of keihard lachen. Dat had ik bij Nola veel minder en helemaal niet in dit stadium. Ik heb vele krampen en steken gevoeld maar er is niks mis gegaan. Wees dus niet bang wanneer je krampen en steken voelt, er hoeft niet iets aan de hand te zijn.

Misselijk
Zat ik daar met mijn nieuwe baan. Ik heb mij de eerste week dat ik misselijk was ziek gemeld en daarbij meteen verteld dat ik zwanger was. Ik vind het niet fijn om dat te verzwijgen of misschien dan te liegen. Gelukkig kreeg ik een fijne reactie, ze zijn blij voor me. Ik had ook de gedachte dat als het mis zou gaan het ook fijn is dat ze het weten.

De eerste week dat ik misselijk was had ik ook meteen de dokter gebeld en ben ik die volgende dag bij de dokter geweest. Doktoren hebben natuurlijk liever niet dat je medicijnen slikt wanneer je zwanger bent maar ik wilde persee de Emasafené waar ik eerder over gelezen heb. Dit zijn pillen die als het goed is werken tegen misselijkheid. Het kan niet zo veel kwaad voor de baby in je buik maar toch is het altijd beter om niks te slikken. Ik had de gedachte dat er mensen zijn die roken tijdens de zwangerschap en dat ik het heel netjes doe dus heus wel de Emasafené mag slikken. Gelukkig hielpen deze pillen bij mij en verminderde dat de misselijkheid een hele hoop.

Thank god, na 10 weken was ik nauwelijks meer misselijk. Ik moet niet te veel gaan doen want dan word ik wel misselijk maar als ik rustig aan doe en overal de tijd voor neem dan gaat het goed! Heerlijk, ik had niet verwacht dat de misselijk zo snel over zou zijn.

Richard is ontzettend trots en dat straalt er echt van af. Heel leuk. Nola snapt er nog niet veel van. Ze roept “baby” als ze de echo ziet en als ik vraag waar de baby is dan wijst ze naar mijn buik of doet ze mijn shirt omhoog. Natuurlijk begrijpt ze het nog niet maar zegt ze dat omdat wij het zeggen. Nola is nu al gek op baby’s dus ik verheug me er op om straks haar broertje of zusje aan haar voor te stellen. Haha mij kennende zal ik dit vast te veel romantiseren maar dat is wel leuk :-). Ik ben me er wel bewust van dat het pittig gaat worden met twee kinderen maar gelukkig kan ik op veel mensen rekenen.

Ik ben benieuwd hoe jullie zwangerschap de eerste weken verliep. En hoe verliep het bij een tweede zwangerschap, komen je dingen bekend voor?

Ik zal nu maandelijks een update geven over hoe het mij vergaat.

-X-

Annelon

Leave a Response