Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ik schrijf dit persoonlijke artikel ongeveer twee weken voor de geplande keizersnede. Ik ben nu 37 weken zwanger en zit dus in mijn negende maand. De hormonen doen goed zijn werk, ik ben op het moment een erg emotioneel wrak, haha.

Deze tweede zwangerschap vond ik zelf zwaarder dan de zwangerschap van Nola. Dit komt denk ik doordat ik Nola al rond had lopen. Zij begrijpt het nog niet helemaal. Op het begin was ik ziek dus licht prikkelbaar en kon ik weinig spelen. Daarna ging het een paar maanden beter maar ook daarna kon ik zo weinig met Nola doen. Het was echt wel zwaar, zowel emotioneel als fysiek.

Ik kijk elke keer naar deze foto hieronder en denk dan na over hoe het nu is met zijn drieën. Op deze foto staat Nola zo trots naast haar papa naar mij te kijken terwijl ik een foto maak. Echt met zijn drieën, maar daar komt over een paar weken verandering in.

Ik ben heel blij met de komst van ons zoontje en een broertje voor Nola, maar ik vind het echt een hele grote stap van één kindje naar meer. Op het begin dacht ik nog van hoe kan ik nou van nog meer kinderen zo houden als ik nu van Nola houdt. In de loop van de zwangerschap kwam ik er steeds meer achter dat dat kan.

Ik kijk erg uit naar het moment dat Nola haar broertje voor het eerst ontmoet. We hebben haar er, gedurende de zwangerschap, al veel bij betrokken en dat gaan we ook doen wanneer haar kleine broertje er is. Ze mag meehelpen wanneer de kleine in bad gaat, meehelpen met eventueel een flesje en haar broertje knuffelen en troosten wanneer hij huilt.

Nola is dol op baby’s dus dat zal ze ook zijn op haar broertje. Het is gezond als ze daarnaast ook een beetje jaloers is of soms ook de aandacht opeist. De baby zal op het begin ook nog veel slapen, dan heb ik mooi de tijd om ook even alleen met Nola iets te doen.

Nola zal uiteindelijk alleen maar profijt hebben van een broertje en er aan wennen. Ze zal het heel leuk gaan vinden dat weet ik zeker, maar toch ga je nadenken over bepaalde dingen.

Al met al weet ik zeker dat alles goed komt en wij een gelukkig gezinnetje zullen vormen!

-X-

Annelon

Leave a Response