Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActualiteitGezondheidKnutselen

Meer dan de helft van de soorten vingerverf is gevaarlijk!

Een tijd geleden kocht ik een pak vingerverf van Nijntje 11-15-vingerverf-nanny-amsterdam-veiligheid-veiligheidsrisico-oppas--verven-knutselen-nijntje-hemaBruynzeel. Even later bleek dat deze giftige stoffen bevatte dus kon ik deze retour sturen.

Wij knutselen veel op mijn werk dus afgelopen week ben ik een paar keer bij de Hema binnen gelopen om nieuwe vingerverf te kopen. De schap was elke keer leeg. Zoals Anna zei “andere kindjes hebben de verf meegenomen he?” dacht ik ook dat de vingerverf gewoon op was.

Wat nu blijkt is dat deze verf ook onveilig is. Er blijkt dat meer dan helft van alle soorten vingerverf onveilig is. Check je merk vingerverf, als deze onveilig is gooi hem dan gewoon weg.11-15-vingerverf-nanny-amsterdam-veiligheid-veiligheidsrisico-oppas--verven-knutselen

Klik hier voor de lijst met alle soorten vingerverf.
Je ziet op de lijst of deze goed is (groen), een veiligheidsrisico hebben (geel) of een ernstig veiligheidsrisico hebben (rood).

In mei/juli 2015 is dit onderzocht. Gek dat deze lijst niet eerder is rond gegaan. Ik wist alleen maar dat de vingerverf van Nijntje onveilig was. De vingerverf van Nijntje Bruynzeel mag je retourneren. Ik weet niet hoe dat bij andere merken gaat.

-X-

Annelon

Leave a Response