Please assign a menu to the primary menu location under menu

KledingReviewsVerzorgingWin!

Review: Wasbare luiers van Panda Baby

Ik was heel erg benieuwd hoe een wasbare luier nou 10-15-panda-baby-wasbare-luier-review-dag-proberen-groen-nanny-amsterdam-moeder-drukkerseigenlijk werkt. Het leek mij zo ingewikkeld en moeilijk om waar je ook bent die luier te verwisselen en schoon te maken. Wel is het goed voor het milieu. Ik heb het eens geprobeerd met een luier van Panda Baby. In dit artikel lees je hoe mij dat is af gegaan.

In de luier gaan één of twee boosters. Dit zijn een soort langwerpige doekjes. Als je kindje veel plast (bijvoorbeeld ‘s nachts) doe je er twee in en anders één. In dit filmpje kan je zien hoe je de boosters in de luier doet.

De luier is makkelijk om te doen. Er zitten een heleboel drukkers op. De drukkers zijn om de maat in te stellen die bij jouw baby past. Deze luier heeft bovenin klittenband, maar Panda Baby heeft er ook veel met drukkers aan de bovenkant. Deze instructiefilmpjes heb ik van te voren bekeken voor ik de luier bij Nola om deed:

Nola had hele erge luieruitslag dus ik denk dat het voor haar daarom extra fijn was om deze luier aan te hebben. Nola kan er goed in bewegen en volgens mij zit die ook lekker.

Na twee uurtjes wilde ik eens voelen of ze al geplast had. Dit voel je alleen niet haha dus ik ben haar gaan verschonen. De boosters in de luier waren nat, deze nemen dus de urine op. De luier zelf was droog.

10-15-panda-baby-wasbare-luier-review-dag-proberen-groen-nanny-amsterdam-moeder-logoDe luier moet nu wel meteen in de was, ik heb maar één wasbare luier dus nu doe ik een gewone luier bij haar aan. Als ik een hele dag wasbare luiers zou willen gebruiken dan heb ik er zeker vijf nodig en 10 boosters. Ook heb ik er inlegdoekjes bij genomen, Als Nola dan zou poepen in de luier, vangt dat doekje de poep op. Dat inlegdoekje kan je dan weg gooien en de luier wassen. Je kan de luiers en boosters wassen op 40 graden.

Als je helemaal over wil gaan op de wasbare luiers dan heb je er zo ongeveer 20 nodig. Een totaalpakket is €247,42. Dan heb je 25% korting. Als je gewoon één luier koopt dan is deze €15,25. Wasbare luiers zijn duur maar wel goed voor het milieu en fijn voor de billetjes ;-).

Ik vond het wel meevallen hoe moeilijk het was om de wasbare luier te gebruiken. Ik ga de luier denk ik ‘s nachts gebruiken. Dat is wel zo fijn voor Nola, want ‘s nachts plast ze meer. Overdag ga ik de luier af en toe gebruiken. Ik vind het wat te duur om er volledig op over te gaan. Dit kan ik simpelweg niet betalen ook met de kans dat ik toch weer terug over ga op gewone luiers. Maar als je goed overweg kan met wasbare luiers dan zijn de luiers van Panda Baby in ieder geval een aanrader!20151030_141046

Wil jij dit ook eens proberen of gebruik je ze al en wil je nog een wasbare luier? Ik mag er één weggeven! Een hele leuke met uiltjes. Je hoeft alleen:

Zaterdag 7 november laat ik weten wie de luier heeft gewonnen!

-X-

Annelon

3 Comments

Leave a Response