Please assign a menu to the primary menu location under menu

Interview

Mama over de kinderopvang: Blogger Shirley Visser

Elke week interview ik een moeder over de kinderopvang. Deze week is dat Shirley Visser (28). Ik heb haar leren kennen op de paasbrunch van Fisher-Price. Shirley is eigenaresse van het blog Styleguide. Ze is begonnen met dit blog toen ze 16 jaar was dus Styleguide bestaat nu al 12 jaar. Styleguide is een persoonlijk blog over mode, beauty en lifestyle. Twee jaar geleden werd Shirley zwanger en begon ze het persoonlijke blog Mommytobe, ze blogt hier over zwangerschap, moederschap en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Deze blogs runt ze fulltime en daar haalt ze al haar inkomsten uit. De vriend van Shirley is 30 jaar en werkt als exportmanager op Schiphol.

Samen hebben ze een zoontje genaamd Skyler. Hij is 21 maanden, 8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-kindwaarbij Shirley zegt “lekker druk, haha” dit hoort inderdaad ook wel bij de leeftijd. Skyler is een heel lief en enthousiast mannetje die de wereld aan het ontdekken is. Shirley: “Hij is een echt mama’s kindje”. Met z’n drieën wonen ze in Amsterdam.

Na lang twijfelen hebben we er voor gekozen om Skyler met 9 maanden, voor twee dagen per week, naar het kinderdagverblijf te brengen.

8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-gezin-autoShirley werkt iedere dag, thuis, aan haar blogs. Na lang twijfelen hebben, Shirley en haar vriend, ervoor gekozen om Skyler met 9 maanden naar het kinderdagverblijf te brengen, voor twee dagen per week. Zo kan Shirley deze twee dagen hard werken aan het blog en de overige drie dagen werkt ze om het middagslaapje en het spelen heen.

Om geschikte kinderopvang voor Skyler te vinden heeft ze om advies gevraagd en om haar heen gekeken waar bekende van hun, hun kindje naartoe brachten. Bij het eerste kinderdagverblijf, waar ze gingen kijken, was het meteen raak. De leidsters vonden ze erg leuk, het was heel gemoedelijk en ze merkten aan Skyler dat hij daar direct op zijn plek zat.

Skyler zat direct op zijn plek, het was er erg gemoedelijk en de leidsters vonden we erg leuk.

Op maandag en dinsdag gaat Skyler nu met veel plezier 8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-fles-drinkennaar het kinderdagverblijf. Shirley en haar vriend zijn hier erg blij mee! Shirley heeft haar handen vrij om flink aan het werk te gaan en Skyler krijgt volop de aandacht op het kinderdagverblijf. “die hij verdient” voegt Shirley hier heel lief aan toe. Op de overige drie dagen heeft Shirley meer aandacht voor haar zoontje en dat bevalt uitstekend.

Skyler zit op zijn plek en als ik zeg dat we naar ‘school’ gaan, staat hij al te springen bij de deur.

Shirley laat haar zoontje met een goed gevoel achter. Hij speelt met de andere kindjes, is creatief bezig en ’s middags haalt ze een blij en moe mannetje op.

8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-schommelOp het kinderdagverblijf hebben ze themaweken en veel uitjes zoals zwemmen in het Amsterdamse bos en met de sint een tochtje naar de kinderboerderij. Ook doen ze veel aan creativiteit zoals kleien en tekenen. Ook doen ze op het kinderdagverblijf aan yoga, voorlezen en veel buitenspelen. Wanneer er boodschappen moeten worden gedaan, bij de buurtwinkels, mogen er vaak een paar kinderen mee.

Wanneer Skyler ziek is haalt Shirley hem direct op. “Dat is het voordeel van eigen baas zijn”. Haar vriend werkt op Schiphol en kan daar niet zomaar weg.

Als Skyler ziek is haal ik hem meteen op, dat is het voordeel van eigen baas zijn.

Op het kinderdagverblijf is Skyler rustiger en liever, terwijl hij thuis toch wel veel kattenkwaad uithaalt en me aan het uitproberen is.

Zoals veel kinderen dat doen geeft Shirley ook aan dat 8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interviewSkyler, op het kinderdagverblijf, rustiger en liever is, terwijl hij thuis nogal kattenkwaad uithaalt en haar aan het uitproberen is. Ook zijn er dingen die hij op het kinderdagverblijf wel mag maar waar ze thuis nog niet aan toe zijn zoals zelf eten. Shirley lacht wanneer ze zegt dat Skyler soms dingen op het kinderdagverblijf wel lust maar dan thuis niet. Dit is volgens mij allemaal heel herkenbaar bij veel moeders!

8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-slapen-gezinSkyler gaat dus op maandag en dinsdag naar het kinderdagverblijf, woensdag en donderdag blijft hij lekker thuis bij mama en vrijdags is het altijd “omadag”. De moeder van Shirley komt dan bij hun thuis, om op Skyler te passen, zo kan Shirley net even iets meer doen. Op de woensdag en donderdag werkt Shirley ook maar doet ze tegelijkertijd ook veel met Skyler. Samen gaan ze dan naar de geitenboerderij, een stuk fietsen, naar de bibliotheek, naar het speelparadijs of iets dergelijks. 8-15-shirley-visser-Skyler-Nanny-Annelon-Amsterdam-moeder-kinderopvang-interview-artisWanneer Skyler zelf even speelt of hij doet zijn middagslaapje, gaat Shirley weer even aan het werk. Ze geeft in dit interview vaak aan dat hij de aandacht moet krijgen die hij verdiend. Ook al werk je thuis, het is moeilijk om dan de aandacht goed te verdelen, daarom is het denk ik een goede keuze van Shirley om Skyler gedeeltelijk naar het kinderdagverblijf te brengen en is het natuurlijk super dat haar moeder kan helpen op de vrijdag! De vader van Skyler is net als veel vaders fulltime aan het werk en ziet Skyler ’s avonds en in het weekend. Ze doen dan leuke dingen met z’n drieën.

Erg leuk om te lezen hoe een fulltime, goede, ervaren blogger, het werken combineert met een (klein) kindje. Dit is toevallig hetzelfde als hoe ik te werk ga, maar dan als blogger, nanny en moeder. Ik verdien namelijk nog niet mijn geld met het bloggen dus zal hiernaast nog werken als nanny. Nola is ook twee dagen bij mij, twee dagen bij de gastouderopvang en één dag bij familie. Inderdaad ook omdat Nola meer aandacht verdiend dan die je als moeder kan geven tijdens het werken.

Shirley bedankt voor het interview! Succes met het Styleguide en Mommytobe en geniet van je gezin.

-X-

Annelon

 

Leave a Response