Please assign a menu to the primary menu location under menu

Het is weer bijna Vaderdag dus we gaan weer gezellig knutselwerkjes maken :-). Nola is 1,5 jaar en kan al goed plakken. Richard draagt wel eens een stropdas dus dan is het leuk om een stropdas te knutselen. Een stropdas is niet altijd typisch voor vaders maar wel voor een vader met een eigen zaak, een vader die netjes naar zijn werk moet, een vader die weleens stropdassen draagt enzovoort. Ik zou niet zo snel, samen met een kindje, een stropdas knutselen voor een vader die bijvoorbeeld als bouwvakker werkt. Dan zou je dit zelfde werkje kunnen maken maar dan met een hamer :-).

Dit is wat wij hebben gebruikt voor dit knutselwerkje:

  • Stiften (bij kleintjes is het handig om er maar een paar neer te leggen anders is het zo moeilijk kiezen en overweldigend)
  • Lijmstift
  • Gekleurd papier
  • Schaar
  • Pen

5-16-vaderdag-knutselwerkje-vanaf-1-jaar-peuter-kleuter-dreumes-baby-leuk=puzzel-origineel-mama-moeder-papa-vader-nanny-amsterdam-gebruiken

Ik knip een stropdas uit. Ik doe dit in twee delen. De onderkant en de boven kant (de knoop) knip ik, los van elkaar, uit. Daarna scheur ik stukjes gekleurd papier. Ik doe lijm op de hele stropdas en laat Nola vervolgens alle stukjes papier op plakken.

Je kan ook verschillende vormpjes van het gekleurde papier uitknippen en op laten plakken. Met een iets ouder kindje van rond de 2,5 jaar kan je zo meteen de vormen en kleuren leren :-).

Met een baby zou je de onderkant van de handjes en/of voetjes kunnen besmeren met verf om vervolgens de handjes en/of voetjes op de stropdas af te drukken.

5-16-vaderdag-knutselwerkje-vanaf-1-jaar-peuter-kleuter-dreumes-baby-leuk=puzzel-origineel-mama-moeder-papa-vader-nanny-amsterdam

Wanneer de stropdas af is laat ik Nola, op een andere kleur papier, tekenen. Dit is om vervolgens de stropdas op te plakken.

5-16-vaderdag-knutselwerkje-vanaf-1-jaar-peuter-kleuter-dreumes-baby-leuk=puzzel-origineel-mama-moeder-papa-vader-nanny-amsterdam-tekenen

De spanningsboog, bij het knutselen, is bij een kindje soms heel kort. Nola vindt knutselen heel leuk maar dit keer was de spanningsboog ook zeer kort. Daarom laat ik haar altijd eerst alles tekenen en plakken voordat ik alles uit ga knippen. Ik kan nu de stropdas op het papier plakken en er wat leuks bij zetten.

5-16-vaderdag-knutselwerkje-vanaf-1-jaar-peuter-kleuter-dreumes-baby-leuk=puzzel-origineel-mama-moeder-papa-vader-nanny-amsterdam-resultaat

Dit was het knutselwerkje. Wat vinden jullie er van? Of hebben jullie misschien andere leuke ideeën?

-X-

Annelon

Leave a Response