Please assign a menu to the primary menu location under menu

Marieke reviewed samen met Nylan van drie en Luna van zeven het boek “Het sprookjesboek van Isak”. Het boek ziet er mooi uit. Ik heb hem stiekem ook al gelezen, maar Nola van één is er echt veel te klein voor. Er zitten namelijk niet heel veel plaatjes bij.

Sandra Isaksson illustrator en ontwerpster en schreef en vormde eeuwenoude sprookjes tot moderne, sprankelende nieuwe verhalen, waar zowel kind als ouder van zullen smullen. Ik zelf, moeder van Nylan (3 jaar) vindt het heerlijk om sprookjes te (mogen voor) lezen. Het verhaal dat je al honderden keren hebt gehoord nogmaals te horen, je fantasie te laten gaan en er heerlijk bij weg te dromen, dat vind ik altijSprookjes - origineel - sprookjes in nieuwe versie - modern - romantisch - spreekt tot verbeelding - voorlezen - peuter - kleuter - wegdromen - voor het slapen gaan - avondritueel2d heel leuk. Bovendien het mooie aan bijna elk sprookje is de achterliggende boodschap, en ook vaak, dat juist in die sprookjes alles maar mogelijk is.

Terwijl ik hetSprookjes - origineel - sprookjes in nieuwe versie - modern - romantisch - spreekt tot verbeelding - voorlezen - peuter - kleuter - wegdromen - voor het slapen gaan - avondritueel3 verhaal van “mijn opa is een visser” voorlees aan mijn zoontje, voel ik hoe de fantasie Nylan laat meeslepen. ‘Een zeemeermin???’ vraagt hij verbaast, terwijl opa een zeemeermin uit het water vist. ‘Wat is dat?’. Hij heeft het er een uur later nog over en bedenkt zijn verhaal met knuffel bumbalu die een zeemeermin is geworden en waar hij samen mee gaat vissen. Ik straal, zijn verhaaltjes zijn zo aandoenlijk. Het verhaaltje van de opa is ook meteen favoriet, ‘s avonds voor het slapen gaan wil hij absoluut geen ander verhaaltje uit het boek horen.

Ik lees Luna (7) een paar dagen later voor en ook zij vindt de verhalen leuk om te horen (en zelf te lezen). Haar favoriet is al gauw Ali Baba omdat ik de stemmetjes van Kassim, Morgiana en Ali op typisch Arabische manier imiteer en ook de genoemde namen vindt ze hilarisch. Ik zie in haar hoofd de exotische beelden erbij komen, en zelf vindt ze de plaatjes goed uitbeelden over welke hoofdpersonages wij het hebben. Cultureel steekt ze er ook nog wat van op.

Andere bekendere verhaaltSprookjes - origineel - sprookjes in nieuwe versie - modern - romantisch - spreekt tot verbeelding - voorlezen - peuter - kleuter - wegdromen - voor het slapen gaan - avondritueel4jes welke Isaksson herschrijft in haar Sprookjesboek zijn ‘Roodkapje’, ‘Goudlokje’, ‘Hiawatha’, ‘Hans en Grietje’en ‘De vos en de haas’. De grote lijnen van de verhalen zijn zoals ze oorspronkelijk werden geschreven, of althans, zoals ik ze ken van vroeger, maar er zijn wel wat variaties te vinden in de verhalen, ‘het moderne tintje’ ervan.

Het boek leest heerlijk, heeft mooie kleuren, een fijn lettertype, een harde kaft (met glitters en reliëf), en een origineel formaat. Het is langwerpig en rechthoekig, heerlijk om op je schoot te hebben liggen en niet zo zwaar. Prima voorlezen dus. En wat een prachtig cadeau om te mogen geven aan iemand anders!

Nylan en Luna vinden het boek wel heel leuk. Het is vooral een mooi boek met geen doorsnee tekeningen. De tekeningen zijn apart. Ik vind dat de tekeningen wel iets vrolijker mogen met fellere kleurtjes.

Het sprookjesboek van Isak is €12,95. Een normale prijs voor een speciaal boek.

-X-

Annelon

 

Leave a Response