Please assign a menu to the primary menu location under menu

Dionne heeft borstvoeding gegeven tot haar kindje 6 maanden oud was. Borstvoeding geven is een mooi iets wat je samen met je kindje doet. Wanneer je geen borstvoeding meer geeft ga je dat missen. Als je nou een beetje van je borstvoeding bewaard dan kan je er nog wat leuks mee doen wat je, aan het geven van de borstvoeding, helpt herinneren. Je kan er namelijk een mooi sieraad van laten maken. Lees hieronder de ervaringen van Dionne.

Dionne haar ervaringen met Inner Jewels
Om de bijzondere periode waarin ik borstvoeding gaf aan mijn dochtertje Lille af te sluiten heeft Irene van Inner Jewels een bedeltje gemaakt waarin mijn moedermelk verwerkt is. Op deze manier draag ik de herinnering aan de mama-dochter momenten met Lille altijd bij mij aan de armband die ik voor haar bewaar.

Je kunt kiezen voor verschillende moedermelk-sieraden. Je kunt de melk verwerken in standaard witte sieraden of je kunt het verwerken in sieraden met veel kleur, zoals Irene dat voornamelijk doet. Dit spreek mij persoonlijk ook meer aan.

Om kleur in de bedel te krijgen wordt er gewerkt met emaille. Dit is gekleurd glas wat in vloeibare vorm op de bedel wordt aangebracht. Zodra de emaille gedroogd is, wordt het vast gesmolten op het zilver. Dit gebeurt met ongeveer 750-800 graden in een speciale oven. Je kunt kiezen voor elke kleur emaille bij Inner Jewels. Ik heb gekozen voor de kleur Jade aangezien dit de tweede naam van Lille is en dit het nog specialer voor mij maakt.

In het unieke en handgemaakte sieraad wordt een klein beetje moedermelk vast gebakken. Dit wordt een aantal keer herhaald totdat de melk subtiel zichtbaar is. Voor één sieraad wordt ongeveer 5 ml moedermelk gebruikt.

Voordat het bedeltje opgestuurd is naar mij, heeft Irene mij een foto van het resultaat gestuurd. Ze was erg benieuwd of ik tevreden was of dat er nog iets anders moest. Dit vind ik erg prettig, want zo weet ik zeker dat het resultaat aan mijn verwachtingen voldoet.

Bij het openen van het pakketje worden mijn verwachtingen eigenlijk al overtroffen. Het bedeltje is mooi ingepakt in een kleurrijk beschilderd zakje gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Dit staat ook beschreven in de bijgevoegde brief. Verder staat in deze brief ook duidelijk hoe ik het sieraad het beste kan behandelen en verzorgen. Het restant van mijn moedermelk wordt bewaard in de diepvries bij Inner Jewels. Mocht er iets gebeuren met het bedeltje, dan kan het dus altijd hersteld worden.

Het bedeltje zelf is erg mooi geworden. De buitenkant van het bedeltje is gemaakt van zilver en dit is gecombineerd met Jade kleurige emaille aan de binnenzijde. Het is dat ik weet dat mijn moedermelk in het bedeltje verwerkt is, maar dit valt niet direct op. De melk kleurt mooi samen met de rest van de kleuren. Dit vind ik juist mooi, aangezien dit het voor mij nog persoonlijker maakt. Niet iedereen hoeft direct te zien dat het moedermelk is.

Naast moedermelksieraden kun je bij Inner Jewels onder andere ook zogenoemde ‘kindertekening sieraden’ bestellen. Zo kan bijvoorbeeld de eerste tekening van je zoon of dochter omgezet worden in een ring of hanger.

Ook is het mogelijk om naast de moedermelk een haar, vingerafdruk of as in het sieraad te verwerken. Een combinatie hiervan kan ook.


Ben je benieuwd geworden naar wat er allemaal nog mogelijk is? Bezoek dan de website van Inner JewelsFacebook of zoek Irene dit jaar op, op onder andere de volgende beurzen:
• 1 april op de Puur en Hecht beurs in Groningen
• 10 juni op de Ouders Natuurlijk beurs in Doorwerth

-X-

Dionne

 

 

Gesponsord

Leave a Response