Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Een e-reader ook leuk voor kinderen?

Nola vind het heel erg leuk om boekjes te lezen. Elke avond voor het slapen gaan lezen we een verhaaltje voor. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat neem je al veel mee. Wij wilde ook graag een paar boeken meenemen. Ik bedacht mij ineens dat mijn moeder haar boeken altijd op een e-reader heeft staan en waarom Nola en Liam dan niet? Dit zou ontzettend schelen in de bagage.

Van Icarus ontving ik een e-reader. Bij Bol.com heb ik een paar boeken besteld en op de e-reader gezet. Dit waren boekjes die over vakantie gingen zoals “Woezel en Pip op vakantie”.

Deze e-reader heeft een touchscreen en heeft aan beide kanten een knop waarmee je kan bladeren. De Icarus e-reader werkt op Android. Toen we de boekjes er op hadden gezet en vervolgens de e-reader aan hadden konden we beginnen met het (voor)lezen van de boekjes.

Toen ik Nola de e-reader liet zien zei ze meteen “ipad, ipad mama”. Ik liet haar de boekjes zien die er op staan. Ze begon als een gek op het scherm te klikken. Dat was niet echt de bedoeling. Ik moest de boekjes op de e-reader echt samen lezen en zelf de e-reader bedienen of Nola zeggen op welk knopje ze moet drukken.

Een kind vanaf ongeveer 4 jaar kan de e-reader wel zelf bedienen. Wanneer ze een jaar of 6 zijn gaan ze lezen en is deze e-reader al helemaal een aanrader.

We begonnen met het boekje van Woezel en Pip. Samen bladerde wij deze door.

De kinderboekjes zijn ontzettend leuk. De boekjes zijn niet overdreven duur, maar wat leuk is is dat op deze e-reader ook een online bibliotheek zit. Bij een online bibliotheek kan je maximaal 10 boeken tegelijk lenen. Je leent ze maximaal 3 weken. Je kan een account aanmaken bij online bibliotheek aanmaken of inloggen met je huidige abonnement van je lokale bibliotheek.

Wij zijn erg blij met de e-reader. Hij gaat vaak mee wanneer wij ergens overnachten. Het echt boek blijft natuurlijk veel leuker, maar dit is een goede praktische oplossing! Vanaf een jaar of vier is de Icarus e-reader prima te bedienen, maar kinderen onder de 4 jaar zullen er nog moeite mee hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is gesponsord

Tags : vakantietip

Leave a Response