Please assign a menu to the primary menu location under menu

Een maandje geleden kreeg Nola van haar nichtje een poppenhuis. Zij speelde er namelijk niet meer mee.

Het was een roze poppenhuis met uitgesproken kleuren. Dit zou niet zo leuk staan in Nola haar kamer dus bedacht ik de muren te gaan schilderen. Ik begon met wit en grijze verf. Dit is gewoon verf van de Action. 3 euro per fles.

De vloer wilde ik behouden dus plakte ik de vloer af met uiteraard afplaktape. De verf droogde binnen twee uur. Ik kon dus elke keer na twee uur nog een laag verven. Toen ik klaar was met de muren had ik mij bedacht toch ook de vloeren te gaan schilderen. Ik wilde eerst tapijt leggen, maar dat vond ik uiteindelijk teveel gedoe.

Nadat de vloer klaar was bedacht ik mij toch ook maar de buitenkant wit met grijs te verven. Toen dat allemaal klaar was kon ik beginnen aan het interieur. Dat is toch wel het leukste :-). Ik maakt een vlaggetjes lijn van touw en dik papier en printte verschillende posters uit. De posters haalde ik gewoon van internet af.

Ik printte foto’s van Nola en Liam heel klein uit om ook aan de muren te hangen. Bij de Action kocht ik van dat plakgum, een soort kauwgom waarmee je dingen aan de muren kan plakken. Hiermee plakte ik de posters en foto’s op. Met lijm leek mij niet zo mooi worden en doordat je dit met plakgum doet kan je ze nog eens een keer ergens anders op hangen.

Ik was in de bouwmarkt en zag kleine rolletjes verf van Flexa. Dat zijn testertjes. Ze zijn 2 euro per stuk. Ik heb hiervan een donkergroene gekocht en daarmee een muurschildering gemaakt op een van de kamers in het poppenhuis.

Bij de Action kocht ik zwarte en witte mozaïksteentjes. Hiermee heb ik de vloer van de badkamer betegeld.

Bij de Action haalde ik nog van die grote lampjes die je aan kan drukken. Hier heb ik er vier van opgehangen in de kamers van het poppenhuis. Dat was natuurlijk het leukste van het hele poppenhuis.

Vervolgens kreeg ik meubels van De Houtwagen. Dit is een webshop met allerlei houten speelgoed. Zij stuurde mij een grote set meubels, kinderkamer, konijnenren en accessoires. Het was leuk om met Nola samen de meubels er in te plaatsen.

Van De Houtwagen mochten we het een en ander aan meubeltjes uitkiezen.

De kinderkamer vond Nola het leukste. De kinderkamer kost €15,95.

Naast deze mooie kinderkamer hebben we nog een 26-delige meubelset uitgekozen. Deze set is €36,50.

Zie hier de badkamer met de mooie tegelvloer en meubels.

De keuken is ook heel mooi. Leuk met al die kleine accessoires. Ik heb deze nu wel opgeruimd, want Liam vindt het poppenhuis ook heel leuk ;-).

Kijk nou hoe gaaf die verlichting is. Overdag zie je niet dat deze aan staan dus ik ben bang dat de batterijen snel leeg zijn. Haha vaak wanneer het ‘s avonds donker wordt zien wij ineens dat de lichten van het poppenhuis nog aan staan.

Hier zie je de woonkamer met op de bank opa en oma.

Naast de 26-delige meubelset kregen wij nog een doosje met extra accessoires en een konijnenren. Deze konijnenren is 21,50. De doosje met extra accessoires is €11,50.

Wat vond ik dit leuk om te maken! Ik heb nog nooit iets groots zelf gemaakt waar ik echt tevreden over was, maar dit project is echt geslaagd. Ik ben er trots op. Nola vindt hem ook heel erg leuk en speelt er graag mee. De posters en foto’s trekt ze van de muurtjes af en plakt ze ergens anders weer op. De kinderkamer is favoriet. Ik denk ook omdat de kinderkamer op ooghoogte is. Ze kan dan blijven staan. Wat mij opvalt is dat Nola al echt met een poppetje de trap op loopt. Ze legt de poppetjes in bed en zet ze neer op de bank. Daarnaast vindt ze de lampjes geweldig. Over een jaartje komt het rollenspel. Ze zal dan de poppetjes tegen elkaar laten praten en net alsof doen dat ze slapen, koken en tv kijken. Lijkt mij ook geweldig om te zien.

Ik ben begonnen met het idee alleen de muren te schilderen, maar ik ben vervolgens toch ook de vloeren en buitenkant te beschilderen. Uiteindelijk heb ik ook lampjes en muurdecoratie opgehangen. De meubels van De Houtwagen hebben het poppenhuis helemaal afgemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel is deels gesponsord

Tags : diyPoppenhuis

Leave a Response