Please assign a menu to the primary menu location under menu

Dit boek Overal en ergens gaat over het meisje Yolanda,SAMSUNG CSC haar mama is overleden. Ze gaat in het boek op zoek naar haar moeder. Ze vraagt aan iedereen waar zij denken dat haar mama is. Haar broertje praat tegen zijn beer alsof de beer zijn mama is. Haar vader legt haar uit dat haar moeder voor hem in alles zit wat met haar moeder te maken heeft. Zoals een foto waar ze op staat en het schilderij die ze heeft gemaakt.

Hetzelfde vraagt ze aan haar tante en opa en oma. Het blijkt dat haar moeder voor iedereen ergens anders is. Voor Yolanda is haar moeder overal.

SAMSUNG CSCIk denk dat de achterliggende gedachte is dat ieder het op zijn eigen manier verwerkt en dat Yolanda hier naar op zoek is. Dit geeft voorbeelden aan kinderen hoe ze het eventueel kunnen verwerken of hoe ze kunnen denken over waar hun moeder is.

Het is een goed boek. Als ik dit boek zou schrijven dan zou ik wel kiezen voor iets meer kleur in de illustraties. Ik snap dat de dood somber is, maar toch denk ik dat je er voor kinderen iets mooiers van kan maken.

Het boek Overal en ergens is €14,95.

-X-

Annelon

 

Leave a Response