Please assign a menu to the primary menu location under menu

Nylan van drie heeft samen met zijn moeder het boek “Marcs grote tanden” gereviewed. Lees hier wat ze er van vinden.

Nylan en ik hebben nu een paar keer het mooie prentboek van Jarvis gelezen met de prachtige titel Marcs Grote Gevaarlijke Tanden. Het mooie van het boek is, met name wanneer je het voor het eerst leest, dat je echt totaal geen idee hebt van het plot. Het boek is zo origineel, en vooral ook heel grappig, met ook zeker een moraal. En juist dat laatst vinden wij als ouders heel fijn, zo kun je prima iets uitleggen aan je kinderen om speelse wijze.

Krokodil - voorlezen - peuter - nanny annelon - review - spannend - grappig - leuk plot - marcs grote gevaarlijke tanden4

In het boek maken wij kennis met Marc, een grote krokodil die erg trots is op zijn uiterlijk. Bij het poetsen van zijn tanden trekt hij wel 10 minuten per tand uit. Ook schrobt hij zijn schubben en scherpt hij zijn nagels. Hij ziet er gevaarlijk uit, en ook de tekst laat je als ouders op een spannende toon voorlezen. Ik voel dat Nylan tegen mij aankruipt en zelfs ik hoop na drie bladzijde toch echt wel op een lievelijke wending. Die komt. Trots en gevaar maken plaats voor verdrietig en bewustzijn. Marc verliest zijn tanden, het oerwoud is opgelucht, niemand jaagt hen meer de stuipen op het lijf (jaar deze zin wordt vaker gebruikt in het boek). Maar Marc, hij is verdrietig en voelt zich een nietsnut. Zijn tanden waren niet echt, maar het gaf hem wel een “groots” gevoel. Nu voelt hij zich klein en onzeker.

Krokodil - voorlezen - peuter - nanny annelon - review - spannend - grappig - leuk plot - marcs grote gevaarlijke tanden3

Gelukkig worden zijn prooien zijn beste vriendjes en maken ze een goede afspraak over de tanden (die Barry de Bever weer terugvindt) en het gebruik ervan. ‘Je mag er trots op zijn’, maar op een andere manier dan ons bang maken; en met behulp van zijn tanden lost hij alle klusjes in het woud op; hij is kapper, tandarts en tuinman!

Nylan vindt het boek prachtig. Er zijn zoveel mooie kleuren en heel de bladzijde is bedekt met deze kleuren en grote afbeeldingen van Marc de Krokodil. Je wordt echt meegenomen in het boek, afleiding is er niet bij. Ook hij vindt het plot van het verhaal mooi en fijn en gaat met een gerust hart slapen, wél vertelt hij zijn grote vriend Beer nog eventjes over het verhaal wat hij kreeg voorgelezen.

Krokodil - voorlezen - peuter - nanny annelon - review - spannend - grappig - leuk plot - marcs grote gevaarlijke tanden2

Jarvis is de schrijver van Marcs Grote Gevaarlijke Tanden en Lemniscaat de Nederlandse uitgever. Vertaling is van Jesse Goossens en de oorspronkelijke Engelse titel is Alan’s Big Scary Teeth. ISBN is 978 90 477 0713 4. 

Krokodil - voorlezen - peuter - nanny annelon - review - spannend - grappig - leuk plot - marcs grote gevaarlijke tanden5

Echt een jongens boek of een boek voor stoere meisjes. Misschien leren de kids er van dat ze ook goed hun tanden moeten poetsen. Het boek is €13,95. Prima prijs.

-X-

Annelon en Marieke

Leave a Response