Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Kapitein Lappa

lappa6Nola ging afgelopen maand voor het eerst naar de opvang. Nola gaat naar een gastouderopvang. De gastouder heet Michelle en is heel professioneel in haar week. Ze heeft zelfs elke maand een ander thema. Aan de thema’s koppelt ze verschillende activiteiten. De activiteiten stimuleren elk kind in de ontwikkeling. De kinderen op de opvang zijn tussen de drie maanden en acht jaar oud.

Een paar weken geleden nam Nola het boekje “Kapitein Lappa” mee naar de opvang om samen met de andere kinderen te lezen. Het thema van die week was: Vervoer.

IMG-20150825-WA0035Als eerst heeft de gastouder, Michelle, samen met Nola en Yara, van drie jaar, het boekje gelezen. Het verhaal gaat over Kapitein Lappa die op een dag zijn hondje Wof kwijt raakt in het water. Tijdens zijn reis om hondje Wof terug te vinden komt Kapitein Lappa allemaal verschillende boten tegen zoals de containerboot en de sleepboot. Yara vond het verhaal erg spannend en bleef tijdens het hele verhaal geconcentreerd luisteren. Nola zat er maar een beetje bij, zij is met 9 maanden nog te jong om echt te luisteren. De dag erna bleek Yara alle verschillende boten, uit het boek, opgenoemd te hebben bij haar moeder. Daaruit blijkt wel dat het boek erg leerzaam is.lappa5

Een dag later heeft Michelle het verhaal aan twee andere kinderen, van vijf en zeven jaar, voorgelezen. Ook zij vonden het een leuk en spannend verhaal, want wanneer vindt Kapitein Lappa nou hondje Wof weer terug? Als activiteit hebben ze daarna bootjes gevouwen van papier.

lappa3Michelle vertelde mij dat de kinderen heel vaak vragen of ze het boek van kapitein Lappa voor wil lezen. Haar dochter, Lizzy van acht, pakt soms het boekje uit de kast om zelf het verhaal aan de kleintjes voor te lezen. In eerste instantie vond Lizzy het boek een beetje kinderachtig, maar nu vindt ze het boek toch wel leuk. Ze vindt dat er mooie en kleurrijke plaatjes in het boek staan en ze vindt het een spannend verhaal waardoor ze het leuk vindt om het boek voor te lezen aan de kleintjes.IMG-20150825-WA0036

Dit boek was een leuke en leerzame invulling aan het Thema Vervoer, op de opvang van Nola. Heel leuk dat Michelle zoveel doet met de kinderen om ze te stimuleren in de ontwikkeling! Ze zorgt ook heel goed voor ze. Nola komt elke dag, wanneer ze bij Michelle is geweest, terug als een hele blije Nola.

Het boek Kapitein Lappa is €11,95.

-X-

Annelon

1 Comment

Leave a Response