Please assign a menu to the primary menu location under menu

Nola vind dingen die gek aanvoelen heel interessant. Ze wil overal 9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-in-de-doosaan zitten. Dit is goed voor de sensomotorische ontwikkeling.

Van SES kregen we “My first” klei. Dit is een nieuw product van SES. SES is een merk van allerlei knutsel pakketten en materialen voor kinderen.

9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-gek-voelenWe pakken het pakket even uit. In het “My first” klei pakket zitten drie kleuren klei. Dit zijn de primaire kleuren. Rood groen en blauw. Deze kleuren leren kinderen als eerst kennen. Ook zit er een hamer en een deegroller bij.

Dit pakket is voor kinderen vanaf één jaar, maar Nola vind het ook al wel interessant. Ik dacht, “waarom is deze klei voor kinderen vanaf één jaar? Die doen toch, net als Nola, de klei in hun mond?”.

9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-in-mondToen las ik op de doos dat ze bij de “My first” klei extra zout hebben toegevoegd, zodat kleine kinderen dit minder snel of niet in hun mond stoppen. Ik heb dit niet getest, maar ik denk dat dit niet bij elk kindje werkt. Na het kleien proefde ik aan mijn vingertop of die zout was en ja geloof mij er zit echt heel veel zout in. Toen ik Nola de klei liet voelen was het eerste wat ze deed, een stukje afbreken en in haar mond stoppen. Ze zat dan ook in haar Bumbo seat waar ze vaak in eet.

9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-indrukIn de klei is ze een beetje lekker aan het knijpen en breekt er stukjes 9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-hameraf. Ook sloeg ze met de hamer op de klei. Dit deed ik eerst even voor. Ze maakt natuurlijk nog geen figuurtjes met de klei. Dit doen kinderen van één jaar ook nog niet. Vanaf ongeveer 1,5 jaar kan je ze dat denk ik wel een beetje leren. Je kan ze dan leren balletjes te draaien of bijvoorbeeld een slang te maken.

9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-rupsZelf vind ik de klei heel goed aanvoelen, het plakt niet te veel maar is ook weer niet te hard. Het heeft precies de goede textuur. Ik zou niet zo snel hele goedkope klei kopen van een merk die ik niet ken, omdat ik merk dat die meestal niet fijn kneden, snel hard worden en je er niet goed figuurtjes mee kan maken.

Nola vind het leuk. Ze vindt het in eerste instantie een beetje vreemd, 9-15-my-first-klei-ses-knutselen-baby-1-jaar-kleuren-nanny-amsterdam-moeder-annelon-liefmaar gaat er daarna lekker mee knoeien. Op de foto’s zie je ook hele leuke gezichtsuitdrukkingen van Nola, ik vind het altijd zo schattig als ze heel geconcentreerd bezig is met iets. Ook al vindt Nola het leuk, ik raad dit pakket toch echt wel aan voor kinderen vanaf één jaar!:-) Ik leg hem dus nog even weg.

Het pakket is maar €8,49 en kan je hier kopen.

-X-

Annelon

Leave a Response