Please assign a menu to the primary menu location under menu

bevallenZwanger

Je relatie en een baby

1 oktober hadden wij vijf jaar verkering. Richard is Nola weg brengen 2014-08-24 16.53.35naar de opvang, ik haast me voor het werk. Richard komt terug van de opvang en zegt even tussen neus en lippen door “we hebben vijf jaar verkering zei mijn herrineringenapp”. ❤ Ik geef hem een kus en knuffel en ga snel weg naar mijn werk.

Tijdens mijn wandeling van 4 minuten naar mijn werk bedacht ik me of dat nou typisch is aan het hebben van een baby/kinderen. Het is natuurlijk heel grappig hoe dit zo ging, maar toch denk ik dat we misschien meer met zijn tweeën moeten gaan doen. We deden al wel veel samen, maar ik denk elke keer van het is zo gezellig met Nola erbij.

Onze relatie tijdens de zwangerschap
Tijdens de eerste 23 weken van “onze” zwangerschap was ik erg misselijk 2014-08-23 23.31.37en ziek. Richard bracht mij ‘s ochtends vaak naar het werk in Amsterdam-Zuid en haalde mij einde van de dag weer op. Zuid is best ver vanaf oost, ook met de auto. Ik vind het normaal dat een man dit voor je doet terwijl je zwanger bent, maar toch is het dan voor de man ook best zwaar. Tijdens de zwangerschap heb ik mij aan wat kleine dingetjes geërgerd waar Richard goed mee omging zoals het roeren in de koffie (ja serieus) en het uitlepelen van zijn bakje yoghurt (arme Richard). Ik ging over mijn nek bij sommige avondmaaltijden die ik niet lekker vond, gewoon door de geur.

2014-09-21 16.30.35We hebben de zwangerschap verder goed doorstaan hoor, onze relatie heeft dit in ieder geval ook weer overwonnen. De bevalling en een pasgeboren kindje ging ook heel goed. Richard werkte thuis waardoor hij veel mee kreeg van Nola haar eerste maanden. Ideaal. Op het begin moest Richard heel even wennen, ik zei vooral wat hij moest doen, hij wist niet goed wat hij uit zichzelf kon doen voor mij en de baby. Nola hoort niet meer alleen bij mij maar is nu bij ons tweeën. Ik snap dat, dat lastig kan zijn voor een man. Even wennen dus. Na ongeveer een maand zat hier wel een ritme in. Ieder had zijn taken. Op een gegeven moment deed hij zelfs alle flessen ‘s nachts 😅 ik deed soms gewoon alsof ik sliep haha.

Na ongeveer drie maanden
Nu was alles weer wat normaler, daar moesten wij misschien het 2014-12-09 21.06.29meest aan wennen. Alles is voorbij, nu zijn we een gezin, hoe combineren we dit met onze relatie. Ik was gewoon heel erg veel bezig met Nola. Toch ook behoefte aan elkaar en de liefde voor elkaar. Die heeft namelijk heel wat te voortduren gehad. Hier moesten we even in komen. Dit kwam gedeeltelijk ook door baanwisseling van ons beide en een huis kopen :). Voor vrouwen waarbij het zwangerschapsverlof is geëindigd is het ook best zwaar om weer aan het werk te gaan.

Dit is hoe het bij ons ging. Valt best mee toch :)? We houden heel veel van elkaar, al vijf jaar en we zijn een heel gelukkig gezinnetje!

Met dit blog wilde ik aangeven dat het normaal is dat je af en toe wat spanningen hebt in de relatie tijdens de zwangerschap (hormonen), net na de bevalling en daarna.

-X-

Annelon

Leave a Response