Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Het muizenhuis “Op de kermis”

Wij hebben weer een boek gekregen van “Het muizenhuis”. Deze gaat over de kermis. Ik ben een erge fan van Het muizenhuis. Er zit ontzettend veel werk in door de mooie plaatjes in het boek.

Net als in het grote boek over Het muizenhuis zelf staan hier ook verschillende kleine verhaaltjes in. Deze spelen zich nu voor een groot deel af rondom, uiteraard, de kermis.

5-16-kermis-muizenhuis-boek-review-boeken-lezen-voorlezen-sam-en-julia-muizen-nanny-moeder-amsterdam-achtbaan-lezen

Op het begin gaan Sam en Julia bijvoorbeeld langs de “Kleermaker”. Dit is dan één verhaaltje. Ook gaan ze naar de boekenwinkel en kaasfabriek. Later komt er een oppas bij hun thuis waarmee ze naar de kermis gaan. Deze oppas raken zo op een gegeven moment kwijt. Het hele lange grote verhaal is opgedeeld in veel verschillende verhaaltjes. Het zijn 19 verhaaltjes.

5-16-kermis-muizenhuis-boek-review-boeken-lezen-voorlezen-sam-en-julia-muizen-nanny-moeder-amsterdam-achtbaan

Op elke bladzijde staat een mooie foto van een deel van het Muizenhuis. In dit boek zijn de foto’s van de Kermis uniek. Deze zie je niet in de andere boeken over het Muizenhuis. De kermis is speciaal opgebouwd voor dit boek. Dat maakt dit boek zo speciaal. Kijk dan ook hoe leuk die suikerspinnen :-).

5-16-kermis-muizenhuis-boek-review-boeken-lezen-voorlezen-sam-en-julia-muizen-nanny-moeder-amsterdam-suikerspin

Ik vind het echt leuk om deze foto’s te bekijken. Het is zo knap gemaakt! Hoe ouder de kinderen zijn hoe meer ze op de details gaan letten.

5-16-kermis-muizenhuis-boek-review-boeken-lezen-voorlezen-sam-en-julia-muizen-nanny-moeder-amsterdam-grappig

De boek heeft een mooie harde kaft en de bladzijdes zijn stevig en dik. De bladzijdes voelen op de een of andere manier een beetje oud aan. Leuk is dat want dat vind ik zelf helemaal passen bij het verhaal.

Het boek is leuk voor kinderen vanaf een jaar of drie. Nola vind het leuk om doorheen te bladeren en samen met mij er in te kijken maar is al vrij snel afgeleidt.

Deze versie van het Muizenhuis, “Op de kermis” is €16,95. Ik vind dit een normale prijs voor zo een mooi boek. Het is een leuk boek om cadeau te doen of natuurlijk om voor jezelf te kopen.

-X-

Annelon

Tags : boekreview

Leave a Response