Please assign a menu to the primary menu location under menu

BoekenReviews

Boekreview: Het GROTE voorleesboek (voor rond de 4 jaar)

Marieke reviewed met Nylan Het grote voorleesboek voor kinderen voor rond de vier jaar. Nylan is nog drie maar bijna vier. Voorop dit leuke grote voorleesboek staat heel groot het cijfer vier, dit staat dus voor de leeftijd. Je hebt dit grote voorleesboek ook voor de leeftijd vijf en zes jaar.

het grote voorlees boek - rond 4 jaar - vele schrijvers - illustraties - herkenning - voor het slapen gaan - nanny annelon - veel kleur5Niks is fijner dat heerlijk op je bed of bank te zitten, of gaan liggen, met wat goede kussens, een lekker dekentje en je kindje naast je gekropen om vervolgens samen in een mooi boek te duiken en verhaal na verhaal samen te lezen. Telkens in een andere belevingswereld te kruipen en avonturen van de hoofdpersonages mee te beleven.

Uitgeverij Ploegsma komt met wel een heel leuk voorleesboek dit keer! Hele gave, vrolijke, veelzijdige, herkenbare, grappige, mooie, gezellige, lieve verhaaltjes. De inhoudsopgave is reuze want je vindt in dit boek verschillende verhalen van grote schrijvers; o.a. van Marianne Busser & Ron Schröder (onze favoriet), Annie M.G. Schmidt, Carry Slee, Dagmar Stam, Rindert Kromhout en Thé Tjong – Khing.

De bekende illustraties welke de schrijvers normaal gebruik zie je ook terug in dit boek. Heel origineel ook, want elk verhaaltje is weer anders getekend en je herkent echt de stijl van de schrijvers. Nieuw voor ons waren bijvoorbeeld de verhalen van Iris Loonen met echte foto’s van kinderen, waarin voor een kind heel veel herkenning is, want de hoofdpersonages zijn net zoals jij en ik. Nylan vond dit verhaaltje dan ook prachtig en wilde hij direct twee keer lezen.

het grote voorlees boek - rond 4 jaar - vele schrijvers - illustraties - herkenning - voor het slapen gaan - nanny annelon - veel kleur2Zelf ben ik erg fan van Marianne Busser en Ron Schröder, de verhaaltjes zijn naast herkenbaar, vaak ook heel grappig en meestal rijmen ze, dat is gewoon heerlijk voorlezen. De illustraties hebben altijd veel kleur!

Leuk dat er ook een spannend verhaal bij zit van Paul van Loon genaamd het gobbelgobbelmonster en fantasie en filosoferen wordt, zoals we gewend zijn, naar voren gebracht in het verhaaltje Blauw is saai van Thé Tjong – Khing.

In totaal 35 verhaaltjes met uiteenlopende onderwerpen, bijv. ook voor het eerst naar school, pleisters plakken, lief zijn is moeilijk, luizen, Sinterklaas verhaal, kerstverhaaltjes, zomer,- en winterverhaaltjes, leren lezen en tellen, plassen, iets spannend vinden en iets durven te doen.

Nylan vindt dit boek naar eigen zeggen: ‘Heeeel leuk’! Hij heeft vaak zijn favoriete boekjes, die zijn dan een aantal weken standaard voor het avond verhaaltje, maar de laatste weken, steeds vaker kiest hij andere verhaaltjes, en nu merkte ik dat hij het ook leuk vindt om te luisteren naar verhaaltjes waar misschien iets minder illustraties per verhaal bij staan, maar des te meer boodschap in de inhoud van de teksten. Hij gebruikt nu meer zijn verbeelding en heeft de plaatjes minder nodig om de tekst visualiserend te maken, erg leuk dat dat nu komt.

het grote voorlees boek - rond 4 jaar - vele schrijvers - illustraties - herkenning - voor het slapen gaan - nanny annelon - veel kleurDe uitgever van dit boek is zoals gezegd Ploegsma en de verhalen zijn geschreven door vele bekende (en onbekende) schrijvers. Het grote voorleesboek voor kinderen rond de vier jaar is €19,95. Een normale prijs voor een boek met meerdere verhalen. Voor het slapen gaan kan je kindje zelf een verhaaltje uit kiezen en op ten duur kennen ze de verhaaltjes uit hun hoofd. Zo leuk, ik kan niet wachten tot ik Nola dit soort verhalen kan voorlezen!

-X-

Annelon

Leave a Response