Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ongecategoriseerd

Boekreview: Het bijzondere beestjesboek

Ik kreeg het mooie boek “Het bijzondere beestjesboek” binnen en moest meteen aan mijn moeder denken. Mijn moeder is juf en zij had verteld over een leuk uitstapje dat ze zouden gaan doen. Namelijk het uitstapje “poelen en sloten”. Dit had onder andere te maken met kleine beestjes. Brrr ik kreeg wel een beetje de kriebels van al die insecten. :-P

Door het NME (natuur en milieu educatie) werd een leuke activiteit, “ poelen en sloten” georganiseerd. Tijdens deze activiteit “poelen en sloten” hebben wij het vooral over het leven in en rond de sloot, kinderen gaan met een schepnetje aan het werk en bekijken in groepjes waterdiertjes en plantjes onder de microscoop.

7-16-poel-en-sloten-nme-activiteit-insecten-beestjes-beestjesboek-basisschool-boek-kinderen-groep-3-4-3-jaar-cadeau-vergrootglas

Dit boek past hier uitstekend bij. De week voor deze activiteit bekijk ik samen met de kinderen uit groep 3 en 4 van de basisschool “Het bijzondere beestjesboek”, geschreven door Yuval Zommer.

7-16-poel-en-sloten-nme-activiteit-insecten-beestjes-beestjesboek-basisschool-boek-kinderen-groep-3-4-3-jaar-cadeau-vergrootglas-voorkant

7-16-poel-en-sloten-nme-activiteit-insecten-beestjes-beestjesboek-basisschool-boek-kinderen-groep-3-4-3-jaar-cadeau-vergrootglas-jufDe kaft van het boek is uitdagend, ik zie de kinderen erg nieuwsgierig worden naar wat er in staat. Nadat ik verteld heb welke insecten met aanverwante onderwerpen erin staan beginnen de kinderen enthousiast insecten/beestjes te roepen waar ze meer van willen weten.

Na het voorlezen komen er verhalen en voorbeelden bij de kinderen los, er is veel interactie.

In het boek zit een vergrootglas waarmee de kinderen beestjes kunnen zoeken. In de weken voor de activiteit “poelen en sloten” hebben we dagelijks een aantal beestjes langs laten komen uit dit boek. Tussentijds hebben de kinderen ook zelf het boek bekeken en beestjes opgezocht.

7-16-poel-en-sloten-nme-activiteit-insecten-beestjes-beestjesboek-basisschool-boek-kinderen-groep-3-4-3-jaar-cadeau-vergrootglas-meisjes

Nadat we bij de activiteit “poelen en sloten” waren geweest was er veel herkenning. Dit is echt een aanrader voor zowel thuis als op de basisschool. Wij zijn er heel blij mee zowel de juffen als de kinderen ;-).

Wat een leuk boek zeg! Mijn moeder houdt hem natuurlijk zelf, ze geeft het boek niet weg aan de school. Dus wanneer Nola wat ouder is kan ze deze samen met haar oma lezen :-). Heel leuk boek en dus echt een aanrader voor kinderen tot en met ongeveer 8 jaar.

Het bijzondere beestjesboek is €14,95. Echt niet duur voor zo een mooi boek. Leuk cadeau voor kinderen vanaf een jaar of drie.

-X-

Annelon en juf Jo

Leave a Response