Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ongecategoriseerd

Zwangerschap: 1 maand zwanger

15 mei 2016

Vandaag ben ik al drie dagen over tijd. Ik ben dus al drie dagen niet ongesteld geworden. Twee weken geleden hebben wij besloten nog een kindje te willen.

Als je zwanger wil raken dan is het beste om te vrijen in de eerste twee weken na je menstruatie. Wij waren deze tijd al voorbij. We hadden nog maar één vruchtbare dag over volgens mijn app ;-).

Nu ben ik dus drie dagen over tijd. Tijdens het boodschappen doen meld ik Richard drie dagen over tijd te zijn. Richard zegt “oke dan kopen we wel een test, maar niet zo een dure”. Ik twijfelde en Richard geloofde er niet zo in. We hadden immers pas twee weken geleden besloten een kindje te willen.

Maar goed… We moesten wat haasten want we zouden na het boodschappen meteen door gaan naar mijn vader om formule 1 te kijken. Max Verstappen reed immers voor het eerst in een auto van Red Bull. Tussendoor test ik thuis nog even of ik zwanger ben. Huh.. twee streepjes?. Een van de twee was wel erg licht, maar  goed je schijnt dan alsnog zwanger te zijn. Hij wordt steeds donkerder dus ja ik weet het nu wel zeker. Ik loop naar beneden en vertel het Richard. Hij zegt “Nee, huh, zo snel. Niet te geloven. Ik ben heel blij pop”. Even een knuffel en weer door. Ja want stel dat je de start van Max Verstappen mist.

5-16-zwangerschap-maand-1-eerste-trimester-kinderen-baby-broertje-zusje-bekend-maken-bekendmaking-vertellen-familie-ouders-onthullen-laten-zien-zwanger-tips-tekst-zwangerschapstest

In de auto op weg naar mijn vader hadden wij het er natuurlijk wel over hoe blij we waren en hoe perplex we stonden. Ik zei heel blij tegen Nola dat ze een broertje of zusje kreeg maar zij vond het feit dat ze in de autostoel moest zitten en zij dat niet wilde belangrijker. Haha logisch ze is pas 1,5 jaar.

We wilde nog niets tegen mijn vader, stief- moeder en -zus vertellen want we moesten het nog even bezinken.

Het kon niet anders dan dat ik twee weken zwanger was maar je krijgt er altijd twee weken bij omdat specialisten rekenen vanaf je laatste menstruatie. Ik was dus één maand zwanger.

Eenmaal aangekomen bij mijn vader kon ik wel mijn mond houden. Zijn vrouw Marga, haar dochter Danja en kleindochter Daliya(2,5) kwamen binnen. Toen ging het ook goed. Ik zei helemaal niks. Vervolgens vroeg Marga of ik een wijntje wilde… Ik kon zo even niet snel bedenken wat ik moest zeggen. Ze keek mij lang aan en ik zei “Nee dan krijg ik zo een droge mond”. Oke dat was niet echt een goede smoes hahaha. Tegelijk zeiden Marga en Danja. Whaaaaa ben je zwanger???

Oke zij wisten het dus al. Nu mijn vader nog. Ik riep Richard in de keuken en zei dat ik er echt niks aan kon doen maar dat Danja en Marga het geraden hadden. Ik ben immers niet zo goed in liegen. Ik, Danja en Marga gingen naar boven en maakte kroontjes die Nola en Daliya op moesten doen. Bij Daliya stond er op het kroontje: “Ik krijg er een nichtje of neefje bij” en bij Nola “Ik krijg er een broertje of zusje bij”. We gingen naar beneden met elk kind een kroontje op. Mijn vader keek naar de kroontjes en zei “Leuk”. Ik dacht echt van pa zie je het nou niet? :-P Hij kwam naar mij toe met een vrij emotioneel gezicht “ah wat leuk, gefeliciteerd en gaf mij een knuffel”.

Toen moesten we wel de volgende dag mijn moeder verrassen. We hadden de volgende dag namelijk een high tea met mijn moeder. Een verlaat moederdagcadeau. Ik heb die avond ervoor op een romper van Nola de volgende tekst geschreven:

Ik heb de ooievaar opgebeld en een broertje of zusje besteld!

Deze trok ik Nola aan met daarover een vestje.

5-16-zwangerschap-maand-1-eerste-trimester-kinderen-baby-broertje-zusje-bekend-maken-bekendmaking-vertellen-familie-ouders-onthullen-laten-zien-zwanger-tips-tekst

Tijdens de high tea zei ik tegen mijn moeder “wil je haar vestje even uit doen want het is erg warm hier binnen”. Ze trok hem uit, Nola wilde weglopen maar mijn moeder pakte haar bij haar arm. “Wat staat daar nou?” zei ze. En keek mij aan en vroeg maar even voor de zekerheid “Echt waar? Ben je zwanger?”. Ik zag een emotioneel gezicht en kreeg een knuffel. Iedereen feliciteerde ons. Mijn zusje begon heel erg te huilen. Haha maar dat hadden ik en Richard al voorspelt. Zij is dan zo blij :-). Een hele erge trotse tante!

5-16-zwangerschap-maand-1-eerste-trimester-kinderen-baby-broertje-zusje-bekend-maken-bekendmaking-vertellen-familie-ouders-onthullen-laten-zien-zwanger-tips-tv

Ik merk meteen dat je het er toch wat minder over hebt wanneer het een tweede is. Ik dacht meteen ook heel vaak aan een miskraam. Dat gebeurt bij één op de tien vrouwen, dat is 10% van de vrouwen! Mijn vorige zwangerschap ging zo goed dat ik bang was dat deze fout zou gaan lopen. Vervolgens draaide ik het om.

Bij negen van de tien vrouwen gaat het goed en eindigt de zwangerschap dus niet in een miskraam. Dat is 90%.

Oke de kans is dus kleiner!

Dit was mijn eerste maand zwangerschap. Ik heb er vrij weinig van gemerkt. Alleen af en toe een steekje hier en daar en wat moe. Ik ben die weken net begonnen met een nieuwe baan dus ik dacht dat, dat daardoor kwam.

Wij zijn heel blij maar ik durf mij er nog niet helemaal op te verheugen. Eerst maar dat hartje zien kloppen! :-)

Dit was onze eerste maand. In het volgende artikel vertel ik over de reactie van mijn schoonfamilie. We zijn daar namelijk pas twee weken later. Het is wel zo leuk om dat op dezelfde manier te vertellen.

-X-

Annelon

Leave a Response