Please assign a menu to the primary menu location under menu

ZwangerZwangerschapZwangerschapsmaanden

Zwangerschap: 2 maanden zwanger

Ow wat is het zwanger zijn toch zwaar. Ik ben kapot, moe, misselijk en ik wil gewoon maar één ding en dat is slapen! Het liefst de hele dag door. Niet aan het werk en geen huishouden. Nu moet ik zeggen dat dat tweede wel opgelost wordt omdat Richard er ook nog is. Hij doet nu heel veel. Hij doet elke dag de boodschappen, pikt mij op van het station als ik heb gewerkt, kookt, wast af, doet de gewone was en ga zo maar door. En ik lig daar maar op de bank te liggen wanneer ik thuis ben.

Helaas loopt mijn blog ook achter :-( en ik voel mij heel erg schuldig tegenover Nola. Ze wil zo graag met mij spelen maar ik kan niet, als ik eenmaal lig dan wil ik blijven liggen.

 

Misselijk
Ik heb net een nieuwe baan en moet mij al ziek gaan melden op het werk omdat ik ontzettend misselijk ben. De volgende dag meld ik mij weer ziek en vertel ik maar meteen dat ik zwanger ben. Ik kan er maar beter open en eerlijk over zijn. De dag erna besluit ik naar de dokter te gaan want ik wil iets tegen deze misselijkheid hebben. Op internet heb ik gelezen over Emasafené. Ik wil deze pilletjes slikken om zo nog gewoon te kunnen werken anders ben ik bang dat ze straks mijn contract niet verlengen. De dokter heeft het liever niet maar ik sta er op. Daarom krijg ik ze uiteindelijk mee. Pff gelukkig maar.

De pilletjes werken gelukkig! Ze zorgen er voor dat ik iets minder misselijk ben en niet meer kokhalzend op het werk zit.

Sterk ruiken
Ik ruik ook ontzettend sterk en dat blijft vaak heel je zwnagerschap. Ik vind dat super vervelend. Voor mijn werk moet ik met de trein en dat is echt killing als er iemand naast je zit die niet zo lekker ruikt ;-). Ook mocht Richard ineens van mij één bepaald geurtje niet meer op doen :-(. Arme man die heeft echt wat te voortduren nu ik zwanger ben.

Geen leuke maand
Wow nu ik dit aan het schrijven ben bedenk ik mij wel dat dit een hele negatieve maand was. Ik wist deze maand dat ik zwanger was en had alle vervelende symptomen maar ik wist niet of het goed gaat met de embryo. Het is zo een onzekere tijd. Deze maand was voor mij niks aan!

De eerste echo
Tot week 8! Het einde van de tweede maand. We hadden een afspraak bij de verloskundige. Het eerste wat zij wilde doen was een dossier opbouwen maar ik gaf aan dat ik eerst wilde weten of het hartje wel klopt. Dat vond ze een goed idee. Ze vroeg of ik daar dan onzeker over was. Ik gaf aan daar inderdaad een beetje onzeker over te zijn omdat het bij de zwangerschap van Nola allemaal zo perfect ging. Toen ik de kleine op het scherm zag, zag ik echt meteen een hartje. Nog eerder dan dat zij zei dat het hartje klopte. Wauw wat waren wij blij :-). Ik kon er wel uren naar blijven kijken.

7-16-zwanger-twee-2-maanden-baby-embryo-hartje-blij-symptomen-negatief-misselijk-moe-energie-futloos-nanny-moeder-amsterdam-tweede-kindje

De tweede maand zit er op. Nu de derde, die ook een beetje spannend is en zwaar zal zijn maar hopelijk zwakken de negatieve symptomen als misselijkheid en moe zijn wat af.

Het zwanger zijn is heel leuk hoor maar ook zwaar! Het moment dat je er achter komt ben je heel blij maar de twee/drie maanden erna zijn het zwaarst omdat je dan waarschijnlijk veel last zal hebben van symptomen en je gewoon nog niet helemaal zeker bent of je wel of geen miskraam zal krijgen. Daarna gaat het prima maar ben je de laatste maand ook echt kapot en wil je dat het kind er uit komt. Bij Nola ervoer ik dit allemaal anders maar nu ik al een kindje heb is het zwaarder. Je hebt al een kindje om voor te zorgen en staat niet heel vaak stil bij je zwangerschap.

Verder ben ik ontzettend blij dat Nola een broertje of zusje krijgt en ben ik ontzettend nieuwsgierig. Ik heb nu al een 14 weken echo met geslachtsbepaling gepland ;-).

-X-

Annelon

Leave a Response