Please assign a menu to the primary menu location under menu

Ik ben vier maanden zwanger! 16 weken dus. :-) Nog maar vijf maanden te gaan! Ik heb nu weer wat meer energie en ben nog maar heel soms misselijk maar dan moet ik gewoon even wat eten of rustig aan doen. Bij Nola was ik tot ongeveer 21 weken misselijk dus ik ben hier ontzettend blij mee.

9-16-zwanger-baby-jongen-buik-bijwerkingen-symptomen-zwangerschap-4-maanden-16-weken-buik-gevoel-hormonen-voelen-baby-schopjes-camping

Bij Nola mijn eerste kindje voelde ik haar schopjes pas met ongeveer 20 weken maar bij een tweede schijnt dat eerder te zijn omdat je het herkent. Dat klopt ook wel, heel soms denk ik dat ik de baby voel.

12 weken echo
Met 12 weken had ik een echo in het ziekenhuis. Deze was perfect. Ik mag kiezen of ik een natuurlijke bevalling wil of een geplande keizersnede. Bij Nola had ik een spoedkeizersnede waarbij ik onder een gehele narcose moest en ik daardoor pas 1,5 uur na Nola haar geboorte wakker werd en haar dus niet meteen op mijn borst had. Ik wil dit nu heel graag mee maken. Ik wil mijn kindje geboren zien worden, zijn eerste huil horen en het kindje meteen op mijn borst hebben liggen. We geven dit aan bij de verloskundige en plannen nu al meteen een keizersnede in voor in januari. Haha best wel gek, we weten nu al gewoon de geboortedatum. Die blijft lekker geheim.

Pretecho geslachtsbepaling 14 weken
Ik wilde heel erg graag weten of het een jongen of een meisje is dus ben ik een pretecho gaan doen samen met mijn zusje Sofie. Zij was ook altijd heel nauw betrokken bij mijn zwangerschap van Nola. De verloskundige zou tijdens de pretecho vertellen aan mijn zusje wat het wordt, mijn zusje zou dan een vriendinnetje van mij appen die vervolgens de cupcakes zou gaan maken met de roze of blauwe vulling. Deze bracht ze diezelfde avond nog naar ons toe.

Deze pretecho met geslachtsbepaling deden we al met 14 weken. Normaal stond daar altijd 20 weken voor maar tegenwoordig kunnen ze het zo veel beter zien. De echo was echt heel mooi. We deden deze pretecho bij FemmeAmsterdam. De verloskundige vind haar werk zo leuk, dat straalde er ook echt vanaf en daarom was het zo leuk om deze pretecho met haar te doen. Hieronder op de echofoto zie je dat de baby ons aan kijkt.

9-16-zwanger-baby-jongen-buik-bijwerkingen-symptomen-zwangerschap-4-maanden-16-weken-buik-gevoel-hormonen-voelen-baby-schopjes-gezicht-echo

Tijdens de pretecho konden wij door middel van een beamer mee kijken op een groot scherm. De verloskundige pakte een popje in het formaat van de baby met 14 weken. Dat was zo ongeveer 10 centimeter

9-16-zwanger-baby-jongen-buik-bijwerkingen-symptomen-zwangerschap-4-maanden-16-weken-buik-gevoel-hormonen-voelen-baby-schopjes-gezicht-echo-formaat

Bekendmaking van het geslacht
Mijn zusje vond het heel speciaal dat zij het al wist maar verder niemand. Mijn vriendinnetje ging meteen de cupcakes bakken en kwam ze ‘s avonds langs brengen. De cupcakes waren super mooi.

IMG_0088

Richard ging heel rustig drinken in schenken voor mijn zusje en vriendin maar ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk zien welke kleur vulling er in de cupcake zat! Eenmaal wat drinken te hebben ingeschonken namen we allemaal tegelijkertijd een hapje van de cupcake.

9-16-zwanger-baby-jongen-buik-bijwerkingen-symptomen-zwangerschap-4-maanden-16-weken-buik-gevoel-hormonen-voelen-baby-schopjes-gezicht-echo-samen

9-16-zwanger-baby-jongen-buik-bijwerkingen-symptomen-zwangerschap-4-maanden-16-weken-buik-gevoel-hormonen-voelen-baby-schopjes-gezicht-echo-blauw

Yeeeeeeeh het is een jongetje! Nu hebben we straks een dochtertje en een zoontje. Wat een leuk idee was dit om dit op deze manier te doen :-). Dit was echt een super leuke dag. Een heel leuk moment tijdens de zwangerschap.

Deze vierde maand was een feest! We sloten deze vier maanden af met een 16 weken echo. Deze was weer helemaal goed en de verloskundige in het ziekenhuis bevestigde nog even dat het echt een jongetje is :-).

Wij zijn heel blij. Met een meisje waren we ook heel blij geweest hoor maar een jongetje is ook wel heel erg leuk. Nu een naam verzinnen! Pfoe wat is dat lastig voor een jongetje. Voor een meisje had ik nog een hele rits aan meisjesnamen klaar staan maar voor een jongen nog geen één. Ik heb er nu ééntje die wel past maar ik twijfel nog steeds een beetje. We hebben gelukkig nog vijf maanden te gaan ;-).

-X-

Annelon

Leave a Response