Please assign a menu to the primary menu location under menu

Babyzwemles

Waterbabies les 7

Nola was helaas niet zo fit dus kon deze les niet mee doen. Juf Willemijn verteld in dit blog hoe haar dag verloopt. Juf Willemijn heeft zelf ook een zoontje die de Waterbabies zwemlessen heeft gevolgd. Boven het blog zie je een foto van het zoontje van Willemijn die onder water zwemt.

7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-tas-inpakken07:00 uur De wekker gaat ‘s ochtends best vroeg, het is woensdag en dat betekend dat ik Waterbabies lessen geef vanaf half tien in het Ronald McDonald Centre. Eerst bereid ik de lessen voor. Ik bekijk het lesplan en kijk naar wat ik voor de lessen nodig heb. Hoera, vandaag is de eerste keer dat de ouders van de jongste groep onder water gaan met een doorzichtige duikbril om hun kleintje zelfstandig naar hun toe te zien zwemmen. Het is belangrijk dat de bril doorzichtig is want anders kunnen de baby’s de ogen van hun ouders niet zien en dan raken ze van streek.

08:00 uur Even snel iets eten, want het is natuurlijk 7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-auto-mini-cooperbelangrijk dat ik veel energie heb! Dan is het tijd om de auto vol te laden. De grote mat, de hoepel, 2 tassen met les materiaal zoals de vissen, duikringen, en natuurlijk “Bubba the Whale” onze surf vriend! Alles past er maar net in. Dan rijd ik naar het zwembad.

7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-temperatuur09:00 uur Ik kom aan bij het Ronald McDonald Centre en parkeer de mini. Dan is het tijd om uit te laden. Ik laad alles uit en maak een gezellig praatje met de receptie. Ik breng alle spullen naar het bad. Dan is het tijd om de bodem te verstellen. Als ik aan kom staat ie op 0 meter en dan zwemt niet zo lekker. Eenmaal op 1.20 meter en is het alweer tijd om de temperatuur te meten. 32 graden! Precies zoals het hoort.

09:15 uur Ik kleed me om en zet daarna al het materiaal klaar voor de7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-voorbereiding eerste les.

09:30 uur De jongste groep is er! Wij beginnen aan de warming up en oefenen daarna wat verschillende activiteiten van houvast tot de onderwater zwem met loslaten! De Digi-Zwem (waar de ouders onderwater kijken) doen we ook en dat verdiend een sticker voor in het reisboek.

7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-spiegels10:00 uur Het is de beurt van de peuters en die hebben er vandaag zin in. Wij oefenen duiken, vast houden, zwemmen op de buik met arm en been bewegingen en doen ook wat leuke spelletjes waar we oefenen hoe goed we kunnen drijven.

10:30 uur De peuters zijn er weer. Deze week doen we veel met veiligheid… invallen, op komen en vasthouden.

11:00 uur De lessen zijn klaar en het is tijd voor de grote schoonmaak. Alles maak ik droog en pak ik weg. Eenmaal thuis worden de zwemspullen gedesinfecteerd klaar voor de volgende lessen. Even een snelle boterham en dan is het tijd voor de administratie!

22:00 uur Ik ga moe naar bed en kan nog even nagenieten van de gezelligheid tijdens de lessen van vandaag. 7-15-waterbabies-les-7-ziek-nola-juf-dag-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-baby-onder-water

Zo dit is de dag van een zwemjuf bij Waterbabies. Lijkt me een hele leuke job. Willemijn heeft een studie gevolgd in Engeland. Deze studie hoort bij Waterbabies. Ze moest daarvoor eens in het half jaar naar Engeland en verder leerde ze via internet. Ze leerde niet alleen hoe ze met een baby moet zwemmen maar ook over reacties van kinderen in het water, psychologie, signaleren van bepaalde problemen enz.

Volgende week zijn we er weer bij natuurlijk :-).

-X-

Annelon

1 Comment

Leave a Response