Please assign a menu to the primary menu location under menu

BabyHow to do

How to do: Een baby inbakeren

Toen Nola nog heel klein was had ze veel krampjes, in eerste instantie was het niet fijn voor haar als ik haar ging inbakeren. Dan zit ze namelijk vast en kan ze haar beentjes niet optrekken. Baby’s trekken hun beentjes graag op als ze last hebben van darmkrampjes. Moet je jezelf maar eens voorstellen dat je recht moet liggen terwijl je buikpijn hebt. Dat is niet fijn. Maar goed, na de darmkrampjes of wanneer ze er geven geen last van had, vond ze het wel fijn ingebakerd te zijn.

Waarom inbakeren? Baby’s komen vanuit een kleine ruimte ineens in de weide wereld. Als je baby’s inbakert, voelen ze zich geborgen, lekker warm en veilig. Ze hebben op het begin nog niet hun armpjes en handjes onder controle. De meeste baby’s slaan zichzelf daardoor wakker. Pasgeboren baby’s doen vaak hazenslaapjes (veel kleine slaapjes), door het inbakeren kan het zo zijn dat ze langer slapen. Niet elke baby vindt het prettig. Je zou het meerdere keren kunnen proberen, er kan namelijk ook iets anders zijn waardoor je baby het op dat moment niet fijn vindt om ingebakerd te worden.

Waarmee baker je, je kindje in? Nola sliep in het begin overal waar ik was. Ik nam haar overal mee naar toe. Ze sliep soms op de bank, in de box en bij mij in bed. We bakerde haar toen in, in een fleecedekentje van de IKEA, dit is eigenlijk echt “not done”, maar op het begin had ik nog geen inbakerdoeken, ik had niet verwacht dat het zo een succes zou zijn. na twee weken heeft Richard voor mij de inbakerdoeken van Aden and Anaïs gehaald. Ik voelde me prettiger bij de, daarvoor bestemde, doeken. Met deze doeken durfde ik Nola ook strakker in te bakeren. Een grote hydrofielluier is ook geschikt!

Hoe baker je, je baby in?
1. Als eerst leg je, je doek 5-15-inbakeren-baby-2-maanden-rustig-slapen-wakkerop deze manier neer en vouw je één van de punten naar beneden.

5-15-inbakeren-baby-2-maanden-rustig-slapen-wakker-baby-featured2. Vervolgens leg je de baby met het hoofdje  boven het doek uit.

3. Je doet de armpjes 5-15-inbakeren-baby-2-maanden-rustig-slapen-wakker-armenvan de baby naar beneden en vouwt één van de punten (rechts of links), naar binnen en schuift de punt onder haar rug.

5-15-inbakeren-baby-2-maanden-rustig-slapen-wakker-slaapt4. Trek nu aan de andere punt, zo trek je het doek goed strak om de baby. Vervolgens sla je de andere punt ook om de baby en trek je die ook goed aan.

Tot wanneer baker je, je kleintje in? Wij bakerde Nola in totdat ze rustig sliep en het tijd was voor een slaapzak. Dit was rond 3 maanden. Ze zeggen dat je, je kindje ook niet meer in moet bakeren wanneer ze wat actiever worden, omdat het dan gevaarlijk wordt. Als ouder weet je zelf heel goed wanneer je, je kindje niet meer in hoeft te bakeren en je kindje geeft dit zelf ook aan.

O, wat is Nola hier nog klein. pas 10 weekjes. Het gaat allemaal veel te snel.

Inbakerze!

-X-

Annelon

Leave a Response