Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenKnutselenvaderdag

Vaderdag: My dad rocks!

SAMSUNG CSC

Het leukste om te krijgen voor Vaderdag of Moederdag is toch wel een knutselwerkje van je eigen kind in plaats van dure parfum, een sieraad etc. Ik werd voor mijn eerste Moederdag wel erg verwent met een etentje en parfum, maar dat komt omdat dit mijn eerste Moederdag was.

Ik laat hier een heel simpel knutselwerkje zien om te maken met je peuter voor Vaderdag. Wat heb je nodig:

  • Steentjes (deze haal je bij een tuincentrum of nog leuker, je gaat buiten steentjes zoeken)
  • Houten onbewerkt fotolijstje (Ikea)
  • Goede lijm

Het is ook handig om een computer en een printer tot je beschikking te hebben om iets uit te printen. Of je hebt een leuke foto om in de lijst te doen.

Als eerst ga je de steentjes bij elkaar zoeken. Wij hebben ze uit de tuin van opa en oma gehaald. Nola en ik maken samen een lijstje als voorbeeld en Nola haar neefje (3) maakt een fotolijstje.

Als eerst doen we lijm op de rand van het lijstje. De steentjes plakken we er daarna op (met een platte kant).

Peuters kunnen dit gemakkelijk zelf vanaf een jaar of twee. Nola haar neefje vindt het leuk om vaker lijm op het lijstje te doen. Je kan het best je peuter zelf laten bepalen hoe hij te werk gaat. Eerst de lijst onder smeren met lijm en dan de steentjes er op plakken of de lijm er op en dan een steentje, lijm er op en weer een steentje enzovoort. Het neefje van Nola koos voor dat laatste. Eerst lijm dan een steentje, nog een keer lijm en weer een steentje…

Grappig dat elke peuter dit anders doet. Zo leer je ze zelf bedenken wat een handige manier is en creatief te zijn. Als je alles voor kauwt en op jouw manier wil doen, zullen ze minder spontaan zelf iets gaan bedenken omdat jij dat dan wel voor ze doet. Samen met Nola maak ik ondertussen ook een lijstje met steentjes.

Terwijl ik toe kijk hoe het neefje van Nola zijn lijstje af maakt, kruip ik achter de computer. In Word zoek ik een leuk lettertype en schrijf de tekst “My dad rocks”. Ik print het papiertje uit en knip dit in het goede formaat voor in het lijstje. De lijstjes moeten een dag of een nacht drogen, daarna doe je het papiertje met tekst/tekening of de foto in het lijstje.

Wij hebben het lijstje met de tekst gemaakt en de peuter het lijstje met zijn foto!

klaar is kees.

-X-

Annelon

 

1 Comment

Leave a Response