Please assign a menu to the primary menu location under menu

Babyzwemles

Tweede les bij Waterbabies

Van de week hadden we onze tweede les bij Waterbabies. Vanaf nu gaat, elke week, Nola’s vriendinnetje, Sam, mee. Haar mama natuurlijk ook.

5-15-mat-onder-water-baby-waterbabies-nanny-amsterdam-Annelon-moeder-blog-meisjesNaast Nola en Sam is er nog een baby die bij ons in het groepje mee zwemt. Zij is 7 weken en heet Safa. Ook zo een mooi meisje en zo klein nog. Baby’s mogen bij Waterbabies al zwemmen vanaf 1 week oud. Of je daar als moeder, zo snel, al zin in hebt moet je, je misschien wel af vragen.

Nola, Sam en Safa gingen op een ronde rode mat liggen en er werd een spiegel boven ze gehouden. Ze werden er erg vrolijk van om naar hun zelf te kijken :-). Dit schijnt goed te zijn voor hun zelfstandigheid. Daarna gingen we weer rondjes met ze zwemmen en nieuwe liedjes zingen. Ook deden we een nieuwe oefening vanaf de kant. We zette ons kindje op de kant en lieten ze, in onze armen, naar voren, in het water, splashen.

Deze les gingen de baby’s weer onder water, alleen moesten wij dat zelf doen. Als eerst de demonstratie van de juf met Nola. Die kan je in onderstaand filmpje zien :-). De reactie van Nola is heel normaal.

De baby’s worden niet onder water gedompeld als ze huilen of de hik hebben. Ze moeten het wel als positief ervaren. Nola’s reactie hier boven is normaal. Er zijn verschillende reactie’s. De ene baby gaat spartelen met handjes en voetjes, de andere baby doet niks (zoals Nola), sommige baby’s moeten even huilen en de andere baby gaat een beetje hoesten en proesten.

Het was weer een geslaagde les. Je moet overigens wel een beetje houden van, de typisch Amerikaanse, benadering. Soms wat over de top, maar wel heel leuk voor de baby’s! Nola moet er altijd erg om lachen.

-X-

Annelon

Leave a Response