Please assign a menu to the primary menu location under menu

Knutselen

Tulp knutselen (moederdag)

Moeders houden van bloemen, net als alle andere vrouwen! Oma’s, tante’s enzovoort. Dit is dus een leuk knutselwerkje voor moederdag en verjaardagen. Het is niet heel moeilijk.

Wat heb je nodig:4-15-bloemen-tulp-knutselen-verven-kleuters-peuters-moederdag-kinderen-nanny-annelon-amsterdam-benodigdheden

  • Papier
  • Wc-rol
  • Verf (sowieso groen)
  • Kwasten of vingers
  • Lijm
  • DOEKJES

Als eerst laat je het kindje de wc-rol groen verven. Je verteld hier dan natuurlijk bij dat de steel van een tulp of bloem groen is.

4-15-bloemen-tulp-knutselen-verven-kleuters-peuters-moederdag-kinderen-nanny-annelon-amsterdam-groenWij hebben geen groen dus moeten onze groen zelf mengen. Dat is een leuk leerpuntje voor het kind. Blauw en geel maakt groen! Dat is grappig en handig voor als je geen groene verf hebt.

Nadat wij dit hebben gedaan is de kleine dus het rolletje aan het groen verven. Op een gegeven moment kan je het kindje helpen door de rol vast te houden met twee vingers in 4-15-bloemen-tulp-knutselen-verven-kleuters-peuters-moederdag-kinderen-nanny-annelon-amsterdam-roze-tulpde rol. Wanneer de rol helemaal groen is zet je deze weg om te drogen.

Je tekent daarna een tulp op een blaadje. Deze mag ze ook verven. Dit meisje kiest voor roze en rood. Ook deze moet drogen. Na een uurtje is dit wel op gedroogd en kunnen we de tulp uitknippen. Wanneer de tulp uit is geknipt, knip twee inhammen boven in het wc-rolletje (excuses, de steel van de tulp). De tulp schuif je zo makkelijk in de steel. Daarna maak je de tulp nog af door twee blaadjes uit te knippen en deze op de steel van de tulp te plakken.

4-15-featured-bloemen-tulp-knutselen-verven-kleuters-peuters-moederdag-kinderen-nanny-annelon-amsterdam-resultaatTadaaa! Een mooie tulp voor een lieve vrouw, als je tijd hebt staat het leuk als je er meer maakt in meerdere kleuren.

-X-

Annelon

 

 

 

2 Comments

Leave a Response