Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenBabyBabyzwemlesOntwikkeling

Waterbabies: onze eerste zwemles!

5-15-waterbabies-zwemles-babyzwemmen-baby-onder-water-engels-happy-nappy-costume-zwempak-locatie Yeah! We hebben onze eerste zwemles gehad. Dit was heel erg leuk. Waterbabies zit bij het Ronald McDonald centre. Dit is een speciaal sportcentrum voor kinderen met een beperking. Nu heeft Nola geen beperking, maar het betekent wel dat Waterbabies gebruik mag maken van een mooi hygiënisch zwembad die wordt verwarmd op 32 graden. Het is hier lekker rustig, de groepen worden bij 5-15-waterbabies-zwemles-babyzwemmen-baby-onder-water-engels-happy-nappy-costume-zwempakWaterbabies klein gehouden. Ieder heeft een prive kleedkamer. We moesten een Happy Nappy costume of broekje kopen. Deze doe je over de zwemluier zodat er echt geen poep uit de luier komt drijven. Wij hebben de Happy Nappy costume gekocht. Hij staat Nola echt super leuk! We doen het babyzwemmen trouwens met een vriendin van mij alleen zij konden de eerste les niet dus hun zien we volgende week :-).

In ons groepje zitten nog drie moeders en drie kleine meisjes. Een meisje van 6 weken, een meisje van 9 maanden en dan Nola en Sam van 5 maanden. Deze eerste les stelde we ons aan elkaar voor en gingen we een paar oefeningen doen met passende liedjes. Een van de oefeningen was een goeie oefening voor mij en Nola voordat Nola onder water gaat. Ik hield Nola vast met één arm en zei Nola, ready, go… en gooide een beetje water over haar gezicht en deed mijn hand op haar hoofd. Dit deden we een paar keer.

Na deze oefeningen ging Nola onderwater. De zwemjuf hield Nola vast en kwam naar mij toe gezwommen. Ze keek me aan en knikte. Ik zei Nola, ready, go… en daar ging ze onder water. Ze kwam boven en deed helemaal niks. Na 3 seconde begon ze te lachen. Dit is een normale reactie. En wat vond ik dat fijn! Ik was heel trots. Geen één baby gaf eigenli5-15-waterbabies-zwemles-babyzwemmen-baby-onder-water-engels-happy-nappy-costume-zwempak-moejk een kik. De les duurde 30 minuten. We hebben geen foto’s van de les want dit kwam niet echt uit. We hadden geen mensen langs de kant zitten die foto’s kon maken.

5-15-waterbabies-zwemles-babyzwemmen-baby-onder-water-engels-happy-nappy-costume-zwempak-stickerIk ging haar aankleden. Daarna was ze wel heel erg moe. Ze viel dan ook meteen in slaap. Lekker rozig van het zwemmen. We rijden weer naar huis.

Nu heeft Nola een sticker verdiend want ze is 5-15-waterbabies-zwemles-babyzwemmen-baby-onder-water-engels-happy-nappy-costume-zwempak-sticker-plakken-boekvoor het eerst onder water geweest! ‘S avonds thuis, in pyjama, gaan we die op plakken. Ik vind het wel heel leuk dat we dit bij houden, ook al begrijpt Nola dit nog niet helemaal.

-X-

Annelon

4 Comments

  1. Goed dat je hier al zo vroeg mee begint. Ook al snapt ze er nog niet veel van. Met mijn oudste hebben we het ‘zwemmen’ ook gelijk opgepakt. Dit jaar heeft ze voor het eerst een eigenzwembadje uit mogen kiezen. En trots dat ze is. Nu met mijn jongste (2 maanden) ook maar snel aan de slag!

    1. Hi Annie,

      Ja op het begin ging alles super maar later werd ze toch wat angstig als ik “Nola ready go” zei. Dat vond ik wel een beetje zielig. Maar Nola doet het nu ook super onder de douche en in bad. Ze is niet bang. Ik denk dat het wel wat meegewerkt heeft. Waar zwem jij met de kinderen?

  2. Hoi Annelon,

    Wij zwemmen altijd op woensdag in een zwembadcomplex bij ons in de buurt. Dus wekelijks om het goed te trainen. Fijn dat Nola nu ook niet meer bang is! gr Annie

Leave a Response