Please assign a menu to the primary menu location under menu

Knutselen

Rupsje Nooitgenoeg verven

Dit is een heel makkelijk en leuk werkje met baby’s, peuters en kleuters! Ook leuk voor moederdag. Rupsje Nooitgenoeg is een leuke animatie en er zit een mooi verhaal achter. Hier laat ik zien hoe je Rupsje Nooitgenoeg maakt op een makkelijke en leuke manier!

Wat heb je nodig:

  • Blauwe vingerverf4-15-rupsje nooit genoeg-verven-knutselen-moederdag-rupsje-nooit-genoeg-vingerverf-nodig
  • Groene vingerverf
  • Rood papier
  • schaar
  • zwarte stift
  • DOEKJES!

Als eerste leg je alles gereed, zoals je op de afbeelding ziet. Maar vergeet vooral de doekjes niet. Als kinderen klaar zijn met verven dan zijn ze ook echt klaar en voor je het weten strekken ze hun armen over je shirt uit omdat ze willen dat je ze uit de stoel tilt, of pakken ze de stoel vast om er af te klimmen, of hebben ze jeuk op hun hoofd, of zitten hun kleren niet fijn… ;-) Noem maar op. Heerlijk!

4-15-rupsje nooit genoeg-verven-knutselen-moederdag-rupsje-nooit-genoeg-vingerverf-hand-2Als eerste vraag je of je het handje mag van het kindje en of ze die open willen houden en geen vuistje er van willen maken. De vingers (behalve de duim) verf je blauw en de handpalmen groen. Nu stempelen maar! De blauwe vingers zijn de pootjes en de groene handpalm wordt het lijfje van de rups.

4-15-rupsje nooit genoeg-verven-knutselen-moederdag-rupsje-nooit-genoeg-vingerverf-papier-handafdrukVervolgens maak je de handjes schoon en ga je zelf een rond hoofdje knippen. Kleuters zullen zelf een rondje kunnen tekenen en knippen. Je plakt het rondje op en tekent het gezichtje en de voelsprieten zoals je op de foto hier onder ziet!

Leuk werkje he!? Zo kun je nog veel meer dieren maken door met handen te stempelen.

-X-

Annelon

4-15-rupsje nooit genoeg-verven-knutselen-moederdag-rupsje-nooit-genoeg-vingerverf

Leave a Response