Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vorige week poste ik deze foto op Facebook. Nola was heel 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-blijblij een boekje over zichzelf te ontvangen. Ik ben benieuwd wat er in haar hoofd om gaat en of ze nou echt weet dat zij diegene in het boekje is. Misschien herkent ze wel iets. Als ze in de spiegel kijkt moet ze ook altijd zo erg lachen.

Dit boekje mocht ik serieus niet af pakken, ze nam het boekje overal mee naar toe. Heel grappig want dat deed ze tot nu toe nog niet bij een boekje. Ik ga je in dit artikel het boekje laten zien. Hoe ik deze heb gemaakt en wat ik er van heb gemaakt.

Op de website van Boekje van karton kan je een boekje ontwerpen. 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-computerEen boekje van karton, dus een soort fotoalbum die niet snel kapot gaat en waar kleintjes zelf door kunnen bladeren. Ik wilde een boekje maken van haar eerste tien maanden. Ik vond het alleen zo saai om er alleen foto’s in te doen, ik wilde er een echt boekje met verhaal of leerelement van maken. Eerst plaats ik de foto’s in het boekje. De foto’s kan je 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-1makkelijk uploaden. Ik upload wat foto’s die ik mooi vind voor in dit boekje. Dit doe ik met de achterliggende gedachte dat ik later Nola vertel over haar eerste tien maanden.

Op de foto links zie je de 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-2voorkant van het boekje. Hier op de foto is ze 10 maanden. Op de eerste bladzijde staat een foto van mij en Richard, toen ik zwanger was en een echo foto. Leuk om later aan haar te laten zien. Ook een speciale foto waar Nola uit mijn buik wordt gehaald. Er staat een tekst bij “Nola geboren, 8 december 2015”.

Op de volgende twee bladzijdes staan een paar foto’s van 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-3Nola haar eerste vier maanden. Je ziet hier meteen welk leerelement ik er uiteindelijk aan toe heb gepast namelijk van één tot tien tellen. Ik zag in het online systeem, waarin ik het boekje bewerk, leuke plaatjes staan waarmee ik dit kan doen. Op deze twee bladzijdes staan foto’s van haar eerste vier maanden. Hier kan Nola ook leren van één tot vier te tellen door de plaatjes te tellen die bij de cijfers staan zoals één hobbelpaard, twee kinderwagens, drie ballen en vier flesjes.

Op de volgende twee bladzijdes is Nola vijf maanden. Vijf 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-5
spenen kan ze hier tellen. Ik heb hier bijvoorbeeld een foto uit gekozen waar ze voor het eerst een hapje krijgt, een foto in haar FC Groningen pyjama (dat vind Richard dan weer leuk) en een foto waar ze het Milestone kaartje vast heeft met de tekst “5 maanden”

10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-4Daarna komen weer twee bladzijdes waar Nola zes maanden is. Hier kan ze zes auto’s tellen. Hier heb ik bijvoorbeeld een foto uitgekozen waar ze voor het eerst in een schommel zit en foto’s van ons met haar bij de Keukenhof, dit zijn mooie kleurrijke foto’s.

Daarna hebben10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-6 we twee bladzijdes
waar Nola zeven en acht maanden is. Natuurlijk komen hier de foto’s in voor van de zwemlessen bij Waterbabies. Ook een foto waar ze mij voor het eerst uitzwaait bij het raam. Je telt hier zeven sterren acht rammelaars.

10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-7Op de laatste twee bladzijdes staan de laatste foto’s van haar negende en tiende maand, maar dat had je vast al wel geraden ;-). Hier tel je negen luiers en tien sokken.

Achterop staat een foto van Nola toen ze een paar uurtjes oud was, een foto van haar rond vijf maanden en een foto van Nola nu ze tien maanden is.

We zijn er heel blij mee! Ik ga er sowieso nog eens één maken. 10-15-nanny-peuterstoeltje-karton-boekje-persoonlijk-baby-peuter-kleuter-achterkantIk heb het idee om door te gaan in de maanden en getallen. Dus zo van tien tot twintig tellen ofzo. Of ik maak een boekje met dit keer woorden in plaats van getallen.

We zijn er heel erg blij mee! Ik heb het “Grote boekje met extra dikke pagina’s”. Uiteindelijk heb ik ook voor schuim rubberen kaft gekozen. Je kan extra pagina’s toevoegen maar dat kost je dan extra geld. Ik heb meteen de duurste optie genomen maar je kan al een boekje ontwerpen vanaf €14,95 exclusief verzendkosten van €2,95. 

Als je een boekje maakt dan zou ik persoonlijk wel voor een grote gaan en die kan je ontwerpen en bestellen voor €19,95 exclusief €2,95 verzendkosten.

Ik ben hier heel enthousiast over, dit is echt een aanrader voor een cadeau voor sinterklaas, kerst en een verjaardag. Als kraamcadeau is dit ook wel leuk alleen heb je dan nog niet zo veel foto’s van het kindje.

Hoe leuk is het voor kinderen om een boek te krijgen waar zij zelf in voorkomen! Kijk maar eens hoe Nola reageert terwijl ze pas tien maanden is.

Yeah! Ik mag een mini karton boekje, t.w.v. €17,90 weggeven. Het enige wat je hoeft te doen is:

Zondag 29 november maak ik de winnaar bekend!

-X-

Annelon

9 Comments

 1. Dit is echt een gaaf boekje zeg. Nu mijn zoontje Nylan begint met tellen zou het heel leuk zijn zo n boekje te ontwerpen, jouw tips om met getallen te werken maakt mij enthousiast! En dan foto’s, de herkenning, tellen, ik denk dat Nylan, nu 3,5 jaar het te gek zak vinden!

  Mooi Sinterklaas cadeau, “kent Sint mij zo goed?” Ik hoor het hem al denken ;-)

 2. Wat een leuke actie.
  Ik zou mijn kleine meid graag een boekje cadeau willen geven voor Sinterklaas.
  Een mooi fotoboekje voor haar met herkenbare plaatjes.

  Deborah is nu 8 maanden en heeft een boekje met boerderijdieren waar ook een hondje in staat die erg op onze eigen hond lijkt.
  Als ze het plaatje ziet begint ze te lachen en ze zoekt hem ook echt op.
  Een boekje met alleen maar herkenbare dingen is dan natuurlijk helemaal leuk! :-)

 3. Mijn zoontje Is echt een boeken verslinder! Hoe gaaf zou het dan zijn een boekje over zichzelf te hebben!

 4. Oh wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Eline, nu 1,5 jaar. Zij is gék op boekjes. Elke dag zit ze regelmatig een hele tijd in haar knuffel/boekje hoekje en hoor je haar niet. Ze doet dit al meer dan een half jaar. Ze kent haar boekjes zo goed dat als ik vraag o n bepaalde bladzijdes ze uit de hele stapel boeken het juiste boekje zoekt en mij de bladzijde aanwijst!

  Daarnaast is ze ook gek op foto’s van zichzelf en familie kijken. Ze rent naar me toe als ik mijn mobiel pak (ze weet dat daar fotos op staan) en vindt het alles behalve leuk als we dan geen foto’s gaan bekijken ;) Bij opa en oma in huis staan veel foto lijstjes, deze gaat ze regelmatig bij langs een dan wil ze dat wij de namen noemen, zodat zij de personen aan kan wijzen.

  Hoe leuk zou deze combinatie voor haar zijn? :-D

  Een boekje met alle mensen waar ze gek op is, haar beertje en huisdieren! Volgens mij gaat ze dan helemaal niks anders meer doen, haha!

 5. Wat een geweldig boekje. Mijn ventje van 21 maanden is ook helemaal gek op boekjes. Een boekje met foto’s van ons gaat hij helemaal geweldig vinden. Het fijne is dat hij met dit boekje kan spelen en het heel lang goed blijft. Alleen daarom al zou ik het willen winnen :-)

 6. Veerle heeft al 2 boekjes van http://www.boekjevankarton.nl. Ze vindt ze fantastisch! De laatste heeft ze een maand geleden gekregen met haar 2e verjaardag, met foto’s van afgelopen zomer. Nu wil ik weer een boekje voor haar maken. Met foto’s van oma en Veerle (en opa/papa/mama). Oma (mijn moeder) is 2 weken geleden overleden en zo kan ze nog vaak naar haar kijken en vergeet ze niet wat ze samen gedaan hebben!

 7. Goede revieuw! Ik had al eens gekeken op de pagina van boekje van karton omdat ik na het zien van zo’n boekje direct verliefd was! Na het lezen van je revieuw al helemaal. Wat zou ik mijn dochter blij kunnen maken hiermee. Ze komt zo’n 10x per dag bij mama zitten om gezellig samen een boekje te lezen, hoeleuk is het als ze zichzelf en haar geliefde hierin terug ziet komen?!
  Helaas heeft mama geen budget om hem cadeau te doen aan haar.
  Wat zou ik haar met kerst of sinterklaas graag blij maken hiermee…

 8. wat een super leuk boekje! En wat een goed idee om er een leer element aan toe te voegen.
  Ik zou zo’n boekje erg graag winnen voor mijn zoontje. Hij wordt binnenkort 1 jaar en hoe gaaf zou het zijn om een boekje van zijn eerste jaar voor hem te maken. Hij is gek op boekjes. En ik zie hem al helemaal zitten met een boekje over zichzelf.

 9. Ik zou dit boekje graag willen winnen, omdat mijn zoontje erg van boekjes houdt. Omdat het goed voor de ontwikkeling is wil ik graag een boekje hebben met foto’s van familie er in. Erg leuk om te kunnen ‘voorlezen’ en de woorden opa, oma, tante etc te kunnen zeggen bij de foto’s. Heel leerzaam! En omdat het zo’n mooi stevig boekje is kan hij er zelf ook in bladeren.

Leave a Response