Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenKnutselenvaderdag

Parkeerschijf knutselen voor vaderdag

De meeste papa’s zijn veel onderweg met de auto net als de papa van Nola. Richard werkt als accountmanager bij DHL. Hij zit vaak op de weg en moet de auto dus ook parkeren. Soms moet hij zijn auto kwijt in een blauwe zone, waar je een parkeerschijf moet gebruiken.

Deze gaan we knutselen voor Vaderdag. Wat hebben we nodig:

 • Parkeerschijf (BigBazar)6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-benodigdheden
 • Vingerverf (Hema)
 • Dik gekleurd papier (Hema)
 • Lijm
 • Pinnetjes voor in het midden van de draaischijf (knutselwinkel)
 • Doekjes
 • Zwarte stift

Als eerst knip ik, de parkeerschijf die we gekocht hebben, open en6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-knippen haal de schijf er uit.

6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-puntVervolgens teken ik een auto op twee blaadjes en knip deze uit. Op de achterkant van één van de auto’s teken ik een stip op de plek waar de pin moet komen, die de schijf aan het papier bevestigen.

6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-draaienVervolgens prik ik de pin op de stip en doe ik de parkeerschijf om deze pin. De parkeerschijf zit nu aan één van de twee uitgeknipte auto’s vast.

Op de andere auto doe je lijm. 6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-lijmenDit doe je alleen aan de zijkant, want je plakt de auto aan de andere auto (die met de parkeerschijf) vast. De parkeerschijf moet nog wel kunnen draaien tussen de auto’s ;-).

De auto is nu klaar. Nu nog de wielen. Je knipt vier rondjes uit en plakt deze aan beide kanten van de auto.

6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-voeten-vervenVan te voren heb ik alvast heel veel voetjes en handjes gestempeld met Nola. Als je dit knutselt met een ouder 6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-achterkantkindje dan kan hij of zij er zelf iets moois van maken, maar Nola kan alleen nog maar voetjes en handjes stempelen dus help ik haar verder even ;-).

Belangrijk: teken een pijl op de auto die naar beneden wijst dan kan de agent lezen hoe laat papa is gearriveerd in de blauwe zone! (zie de afbeelding)

Ik teken er een raam en koplampen 6-15-vaderdag-baby-peuter-knutselen-knutselwerkje-parkeerschijf-papa-nanny-amsterdam-gastouder-oppas-afop en plak een handje op de auto. Ook schrijven we natuurlijk een mooi tekstje op. “Mijn papa is nooit te laat!”.

Aan de andere kant van de auto plakken we een voetje van Nola. Zo de parkeerschijf is af! Het allerleukste is om deze met oudere kindjes te maken, die de auto zelf kunnen knutselen. Ik vind het een heel origineel knutselwerkje voor Vaderdag of voor een verjaardag.

-X-

Annelon

 

4 Comments

 1. Wat is hij leuk! We hebben de parkeermeter voor opa zijn verjaardag gemaakt en hij was er erg blij mee!

 2. vraag me af of agenten er niet overheen kijken omdat t niet de blauwe kleur en vormen heeft?
  zou t mogen? of kun je alsnog een boete krijgen?

Leave a Response