Please assign a menu to the primary menu location under menu

De moeder van twee nannykindjes van mij heeft zich in de jaren veel verdiept in “groen leven”. Als ik iets wil weten over bijvoorbeeld Superfoods dan kan ik bij haar terecht. Heel fijn is dat. Nu kan ik dit voortaan opzoeken in een boek. Ze heeft namelijk een boek geschreven “Let’s go green“.

SAMSUNG CSCTerwijl Susan het boek aan het schrijven was paste ik wel eens op de kids. In het slot van het boek heeft ze mij en de twee andere nanny’s hiervoor bedankt. Super lief! Ik heb het boek natuurlijk bij Susan gekocht en ze heeft ‘m voor me gesigneerd.

In het boek staat een heel grootSAMSUNG CSC hoofdstuk over opvoeding. Hoe je alles zo groen mogelijk kan doen. Houten speelgoed in plaats van plastic, tweedehands kleding in plaats van alles nieuw, wasbare luiers in plaats van wegwerp luiers, het gebruiken van een babyfoon met eco-stand en op minimaal twee meter afstand van het kind, uitkijken met stralingen, voeding en noem zo maar op.

Ik probeer op een eerlijk, gezonde en groene manier te leven. Vooral voor Nola kijk ik veel op etiketten. Ik wil graag weten wat ze binnen krijgt en proef ook alles voor zij het zelf eet. Wij gaan altijd naar de Albert Heijn en daarnaast bezoek ik (meestal alleen voor Nola) de Ekoplaza, Marqt of een andere biologische supermarkt. Het probleem is dat we niet het geld hebben om alles bij de biologische winkels te halen zoals luiers, luierdoekjes en flesvoeding. Als ik genoeg geld had om lekker ruim te leven dan had ik alles bij een biologische supermarkt gehaald.

De wasbare luiers, daar doe ik niet aan. Ik koop gewoon mijn luiers bij de Kruidvat. Wasbare luiers kosten ons gewoon te veel tijd. Het zal daarentegen wel heel veel geld besparen. Tijd kost ook geld ;-). Kwa speelgoed let ik er ook op. Ik heb het liefste geen groot plastic speelgoed, liever van hout of stof. Ik ben benieuwd hoelang je dit vol houdt als ze ouder worden.

Dit boek is niet voor niets 320 pagina’s dik, dat SAMSUNG CSCbetekend dat je ontzettend veel kan doen om zo groen mogelijk te leven. Ik kies niet voor de wasbare luiers en heb het geld niet om alles bij een biologische supermarkt te kopen, maar toch kan ik daarnaast nog heel veel doen om zo groen mogelijk te leven!

Dat blijkt wel, als ik dit boek zo lees. En dan is dit wat in het boek staat nog niet alles. Door dit boek zal je misschien anders gaan denken of toch iets meer op bepaalde dingen letten.

SAMSUNG CSCDe voeding vind ik het belangrijkste. Ik geef Nola zo veel mogelijk vers groente en fruit. Daarnaast krijgt ze water te drinken. Zoete dranken of sap vinden wij niet nodig. Nola wordt er helemaal wild van als ze ons een patatje ziet eten. Ze is bijna 7 maanden dus ze begrijpt nog niet wat wij eten. Ze denkt alleen “hé eten daar heb ik ook zin in”. Wij geven haar dan vaak een droog broodje of een rijstwafel. Dit gaat nog een hele opgave worden als ze ouder is. Richard is beter in nee zeggen dan ik. We zullen zien. Hopelijk groeit ze zo gezond mogelijk op.

In het boek “Let’s go green” van 320 bladzijden staat nog meer over een groen, eerlijk en gezond leven dan alleen over groen opvoeden. Er staat ook veel in over wonen, groen tafelen, vervoer, kleding en verzorging, werken en bankieren, vrije tijd en feesten, vakantie vieren en klimaatcompensatie.

Het boek is €20,- en kan je op de website van Sustainable Susan kopen. Ze heeft ook een leuk blog die je kan volgen.

-X-

Annelon

Leave a Response