Please assign a menu to the primary menu location under menu

Marieke en Nylan reviewen een boekje van “Lost my name”. Een super leuk boekje waar je kindje zelf in voor komt. Althans zijn of haar naam. Nylan is er heel blij mee!

Annelon vroeg mij of ik een boek wilde reviewen dat betrekking had op de naam van mijn zoontje. Goed, nu ben ik natuurlijk mega trots op zijn naam, en was dan ook helemaal happy de peppy toen er een prachtig boek verscheen dat heet: “Wat een pech, mijn naam is weg” (geschreven doWat een pech mijn naam is weg, je eigen naam, kleuters, boeken, review, nanny annelon, voorlezen, interactie, letters, dieren, avontuur, op zoek, uniek, cadeau3or David Cadji-Newby en per taal een eigen vertaler kent, voor de Nederlandse boeken is dat Sandra C. Hessels). Het blijkt dat je de boeken voor elke naam kunt bestellen en dat maakt de boeken helemaal leuk. Als je het mij vraagt één van de leukste dingen wat je ouders en hun kind cadeau zou kunnen geven. Het is persoonlijk, origineel en een boek is sowieso altijd goed.

“Dit boek gaat over jouw naam Nylan” zeg ik tegen mijn zoontje op een regenachtige middag. Hij opent het boek nieuwsgierig, “over mij?” vraagt hij. Uiteraard kan hij nog niet lezen, maar ik heb het idee dat hij de letters van zijn naam begint te herkennen. “Wil jij lezen?’ vervolgt hij, en we kruipen op de bank. Het avontuur Wat een pech mijn naam is weg, je eigen naam, kleuters, boeken, review, nanny annelon, voorlezen, interactie, letters, dieren, avontuur, op zoek, uniek, cadeaubegint, samen met de prachtige illustraties van Pedro Serapicos lezen wij het verhaal over een jongetje dat wakker wordt en ontdekt dat zijn naam niet meer op de kast hangt. Hij gaat op zoek en komt onderweg verschillende dieren tegen die de letters van zijn naam herkennen. Aan het eind ontdekt hij uiteraard wat deze letters bij elkaar vormen; zijn naam Nylan.

Wat een pech mijn naam is weg, je eigen naam, kleuters, boeken, review, nanny annelon, voorlezen, interactie, letters, dieren, avontuur, op zoek, uniek, cadeau4Het is leuk dat Nylan echt begrijpt dat de dieren ook letters hebben welke in zijn naam voorkomen. Hij herkent de L en de N het beste, maar goed, dan heb je het natuurlijk ook over een Nijlpaard en een Leeuw. Het verhaal is origineel en zijn wij nog niet tegen gekomen in andere boeken; thema’s als ‘pratende dieren’, de identificatie van Nylan met het knulletje uit het boek, bijzondere dieren (de tweede N is een Neushoornvis), het opzoeken van zijn naam d.m.v. een wereldtocht, al vliegend, al wandelend, dansend en uiteindelijk weer thuiskomend in zijn warme bedje, waar hij gelukkig zijn hele naam weer gevonden heeft. Een prachtig verhaal voor het slapen gaan, om vervolgens mooie dromen te creëren.

Het is een fijn boek om voor te lezen en roept tot interactie met je kindje. Ik verwacht dat het ook heel leuk moet zijn het boek zelf te kunnen lezen als kind zijnde, dan lijkt het toch net of ze het echt tegen jou hebben, en als het boek echt voor jou speciaal is geschreven, mooier kan het niet. Het boek kan in vele verschillende talen (waaronder Engels, Italiaans, Frans, Zweeds, Duits, Spaans, Nederlands en Portugees) heel eenvoudig worden besteld via www.lostmyname.nl en je kan kiezen voor de jongens, of meisjes versie.  De prijs is € 26,99.  Wat een pech mijn naam is weg, je eigen naam, kleuters, boeken, review, nanny annelon, voorlezen, interactie, letters, dieren, avontuur, op zoek, uniek, cadeau2

Dit is een leuk cadeau voor Sinterklaas of kerst. Heel origineel ook. Wel wat aan de prijzige kant vind ik zelf.

-X-

Annelon

 

 

Leave a Response