Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenBabyOntwikkeling

Nola wordt één van de Waterbabies!

Vandaag begint onze eerste les van Waterbabies. Het leek me leuk waterbabies-nanny-annelon-amsterdamom samen met Nola een wekelijkse activiteit te doen als moeder en dochter. Babyzwemmen leek me leuk en ook nog eens goed voor haar ontwikkeling. Daarom ging ik op zoek naar babyzwemles voor op de woensdag in Amsterdam. Zo kwam ik op www.waterbabies.nl. Waterbabies komt oorspronkelijk uit de UK. In Amsterdam noord is nu de eerste Waterbabies, in Nederland, gestart. Ik heb meteen informatie aangevraagd.

Waterbabies is anders dan normale babyzwemles. Bij Waterbabies zijn zweminstructeurs heel ervaren. Zij weten hoe een baby reageert en waarom een baby een bepaalde reactie geeft op water en onder water zijn. De eerste les zal Nola namelijk al onder water gaan. Jonge baby’s hebben een kokhals reflex, dat betekend dat als een baby onder water gaat ze de weg blokkeren naar de longen. Het kan dus niet gevaarlijk zijn om je baby onder water te laten. Het is dus juist goed om zo vroeg mogelijk te starten met zwemles. Je baby komt immers net uit het vruchtwater ;-). Nola zal zo op tijd wennen aan water en niet snel in paniek raken als zij in het water belandt. Als ik met Nola onder de douche sta zie ik altijd verschillende gezichtsuitdrukkingen. Ze ligt soms lekker tegen me aan, maar zodra de sproeier op haar hoofd komt en er water over haar gezicht stroomt kijkt ze vrij geschrokken. Ik weet nog niet goed wat dat betekend. Ik weet niet of ze het nou spannend vindt of dat dit een normale reactie is. Daarentegen vindt ze zwemmen en in bad zitten met hoofd boven water heerlijk. Dan is ze zo vrolijk. 5-15-waterbabies-babyzwemmen-babyzwemles-amsterdam-woensdag-onder water-baby-peuterzwemmen-peuter-zwemles-nanny-annelonIk ga leren wat de reacties, op het water, van Nola betekenen. Ook ga ik leren hoe ik Nola voorbereid op wat er gebeurd. Door bepaalde signalen af te geven kan je aangeven bij je kind een hap lucht te nemen voor ze onder water gaat. Dat vind ik wel heel gaaf. Na alle informatie die ik kreeg heb ik ons direct op gegeven. Ik ga samen met een vriendin en haar dochtertje, die drie dagen ouder is dan Nola.

We ontvingen een welkomstpakket. Hier in zit een boek, Water-Babies-Classes-in-amsterdam-zwemles-nanny-annelontwee cadeautjes en een map. In de map zitten een aantal vouchers en een informatieboekje over de fotosessie die gedaan wordt tijdens de laatste les. Er worden super mooie, van hele goede kwaliteit, foto’s onderwater gemaakt. Dit is een leuke herinnering aan de zwemles. En je ziet hoe ze het naar hun zin hebben onder water. Ik ben zo benieuwd naar de foto van Nola onder water!

5-15-waterbabies-babyzwemmen-babyzwemles-amsterdam-woensdag-onder water-baby-peuterzwemmen-peuter-zwemles-nanny-annelon-stickerIn het boek staan stickers die bij elk doel dat je kindje heeft behaald, geplakt mogen worden. Dit is erg leuk voor later en toch een eerste rapport voor Nola :-).

Het zwembad, waar de babyzwemles in plaats vindt, is 32 graden en is schoon. Voor elke les wordt het bad weer opnieuw gevuld met schoon water. Stel er poept een baby in zijn zwemluier en het glibbert er toch langs dan staken 5-15-waterbabies-babyzwemmen-babyzwemles-amsterdam-woensdag-onder water-baby-peuterzwemmen-peuter-zwemles-nanny-happy-nappyze de les om het bad te vullen met nieuw schoon water. Dit is natuurlijk zonde van de les, daarom moeten we speciale broekjes of zwempakjes aan schaffen. Ik heb gekozen voor een badpakje. Ik ben benieuwd hoe deze staat bij Nola :-).

Het zal zeker spannend zijn de eerste zwemles. Hoe zal Nola onder water reageren. Hopelijk vindt ze het leuk en zal ze er veel van leren.

Het is in Amsterdam Noord in het zwembad van het Ronald McDonald Centre. Beemsterstraat 652. Voor meer informatie kan je hier kijken.

-X-

Annelon

 

 

1 Comment

  1. Wat leuk zeg zo’n proffesionele zwemles voor je kleintje. Ik zwem ook graag met onze jongste. En vorig jaar heeft ze erg genoten in het babybadje bij ons achterbuiten. Echt goed om hier al vroeg mee te beginnen want via school leren ze geen zwemmen meer.

Leave a Response