Please assign a menu to the primary menu location under menu

Actualiteit

Mh17 nationale rouw met kinderen

imageVandaag werk ik bij Olivier (3,5) en Philip (1,5). Het is vandaag nationale rouw. Om 16:00 uur zijn we 1 minuut stil om aan de slachtoffers te denken van de MH17. Maar wat zeg je tegen de kinderen?

Tegen Olivier heb ik gezegd dat we 1 minuutje stil gaan zijn en niks zeggen. We gaan dan denken aan iedereen waarvan we heel veel houden. Zoals aan papa, mama, opa, oma. Olivier vond dat een goed idee en we hebben even geoefend met de timer op de telefoon. Olivier zei 1 keer “papa en mama” maar verder was hij stil.

Om 16:00 uur zitten wij in de tram. De GVB zet dan de trams stil om een minuut stil te zijn. Wij hebben ons in ieder geval goed voorbereid. Philip van 1,5 jaar gaat dit misschien niet volhouden, maar dat zal iedereen wel begrijpen.

Persoonlijk vind ik het te ver gaan om kinderen onder de 5 jaar te vertellen wat er daadwerkelijk gebeurt is. Een vliegtuig die ze neer hebben geschoten, en zoveel mensen die dood zijn.

“R.i.p. slachtoffers van MH17. Alle nabestaanden van de slachtoffers van MH17 wil ik condoleren en heel veel sterkte wensen!”

Wat hebben jullie tegen de kinderen gezegd?

-x- Annelon

Leave a Response