Please assign a menu to the primary menu location under menu

ActiviteitenAvondmaalKinderfeestjeMariekeRecepten

Marieke: Broodje Hamburger ‘Snoepen aan tafel’

Elke donderdag staat er weer een leuk blog online van Marieke. Deze blogs gaan over eten met kinderen vanaf drie jaar. Creatief omgaan met gerechten zodat het lekkerder wordt voor de kinderen en leuke ideeën over hoe je kan eten met de kinderen. Allemaal ter inspiratie. Afgelopen rijdag stond er bij Marieke en de kids een heerlijk broodje hamburger op het menu! Hmmmm

 

Het was weer vrijdag, tijd voor een lekkere maaltijd, en uiteraard zeer kindvriendelijk. Zoveel  zin in lang koken had ik deze vrijdag niet, oeps! Maar ik wilde het wel een beetje verantwoordelijk houden. Gelukkig had ik die morgen de broodje hamburger - lekker snoepen aan tafel - leuk om zelf te doen - gezond en beetje snacken - peuter - jonge kinderen - nanny annelon2fruit,- en groentekraam van de markt leeggeplunderd, dus het zou vooral een kleurrijke, groente bedoeling worden, ook al klinkt de titel niet zo ;)

Ik kocht wat grote Italiaanse bollen. De versie die ik kocht waren zacht (lekkerder voor de kinderen) en vol van smaak. Je kunt ook harde bolle gebruiken (die van de Albert Heijn zijn altijd erg smakelijk). Ook kocht ik wat sappige runderburgers. Gezonder dan varkensvlees, en wanneer je van die dikkere koopt drogen ze minder snel uit en zijn ze heerlijk van smaak.

Ik vulde mijn gekleurde schaaltjes rijkelijk met gemengde sla, tomaatjes, komkommer, ui-ringen (even licht gebakken, maar nog wel knapperig), kaas, augurkjes en ik gebruikte mijn zelf gemaakte pestosaus  van de dag ervoor om de burgers licht mee in te smeren, een heerlijke toevoeging (en gezond).broodje hamburger - lekker snoepen aan tafel - leuk om zelf te doen - gezond en beetje snacken - peuter - jonge kinderen - nanny annelon

De kids konden helemaal hun eigen gang gaan en vulde ook hun broodjes goed. Het viel in de smaak ook al kozen zij stiekem voor wat mayonaise dan pesto, maar de burger en alle snoep groente vonden zij heerlijk.

-X-

Marieke

 

Leuk hoe Marieke dit doet met de “gekleurde schaaltjes” waar de kinderen zelf hun ingrediënten uit kunnen pikken en hun broodje kunnen samenstellen.

Wat ook een idee is, is om er een “regel” bij af te spreken, zodat ze sowieso iets van de groente schaaltjes pakken en een saus mogen kiezen. De groente zou je dan bijvoorbeeld in witte schaaltjes kunnen doen en de sausjes in een andere kleur schaaltjes.

Je noemt het dan natuurlijk geen regel want dat klinkt zo negatief maar je zegt dan: Jullie mogen zelf een broodje samen stellen! Dat is leuk, eerst pak je een broodje en doe je er een lekker hamburger op, je pakt dan uit de witte schaaltjes een lekkere groente en dan loop je naar de sausjes en kies je een saus. Net als bij een echt restaurant!

-X-

Annelon

Leave a Response