Please assign a menu to the primary menu location under menu

Maandag 16 december is Liam geboren. Ons mooie zoontje en broertje. Wij zijn helemaal in de wolken.

Dat Liam geboren zou worden op maandag 16 december wisten we al. We hebben namelijk een geplande keizersnede gehad. Dat was heerlijk maar ook wel heel spannend. We konden alles zo goed plannen wat betreft bijvoorbeeld de opvang van Nola. Zondagmiddag hebben wij Nola naar Utrecht gebracht, hebben wij geluncht met mijn zus en moeder en zijn wij weer naar huis gegaan. Nola ging met mijn moeder en tante Sofie naar de voorstelling “Nijntje op de fiets” en het Nijntje museum. Ik was eigenlijk helemaal niet gezellig tijdens de lunch, want ik was heel erg gespannen. Ik vond het lastig Nola weg te brengen, want ik zou haar erg gaan missen. Wij moeten namelijk drie nachten in het ziekenhuis blijven.

De geplande keizersnede
8:00 uur moesten wij in het ziekenhuis zijn om ergens die dag ons mannetje op de wereld te zetten. Om 10 uur mochten wij al naar de OK en om 11:45 uur is Liam geboren! Het was een hele mooie en emotionele ervaring. Meer over de Gentle Sectio, geplande keizersnede, lees je in mijn volgend blog!

Na de geboorte
Mijn moeder, haar man, mijn zusje en Nola kwamen meteen kijken. Daarna is mijn zusje met Nola naar ons huis toe gegaan om daar van maandag tot en met donderdag te blijven. We zijn mijn zusje daar erg dankbaar voor. Ze is de hele tijd heen en weer gereden naar het ziekenhuis want ze is natuurlijk elke dag langs gekomen met Nola.

Nola haar reactie
Nola reageerde eigenlijk heel neutraal. Ze vond het heel leuk, een baby, maar verder bleef ze gewoon haarzelf. Lekker uitsloven en gek doen op de kamer. Elke keer wanneer ze met mijn zusje weer terug naar huis ging zei ze “slaap lekker mama”. Dat kwam natuurlijk doordat ik in een ziekenhuisbed lag.

Wat is Liam voor een baby?
Op het moment van schrijven is Liam 1 week oud. Hij is tot nu toe een hele relaxte baby. Hij eet goed, poept en plast goed en slaapt veel. Als hij wakker is en lekker rond kijkt is hij heel alert. Ik zie vaak zijn lach, dat is een grimas maar toch ik vind het een mooi lachje :-).

Wij genieten volop en Nola is heel lief voor haar broertje. Ze vraag wel wat meer aandacht dan voor de geboorte van Liam, maar dat is wel logisch. Wij zijn rijk met deze twee kinderen. Een mooi gezin.

-X-

Annelon

Leave a Response